Nogomet

"Moramo opravdati europski naslov"

Borna Rupnik • srijeda, 05.08.2009.
"Moramo opravdati europski naslov"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Šahtar našeg Darija Srne odigrao je uznemirujućih 2:2 na svom terenu protiv rumunjske Timisoare i tako si zakomplicirao život prije puta na uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka. Naš reprezentativac ipak vjeruje u prolaz...

Mircea Lucescu poveo je svoj Šahtar iz Donjecka u smjeru svoje domovine samo s jednom misijom - pobjedom. Naime, ona ima je praktično nužna želi li osvajač Kupa Uefe vidjeti grupnu fazu ovosezonske Lige prvaka.

"Bit će vrlo teško, ali Šahtar je snažnija momčad. Mi smo osvajači europskog naslova i moramo ga opravdati", rekao je kapetan Darijo Srna prije, pokazalo se, jednog od ključnih Šahtarovih ovogodišnjih ogleda.

Simpatizere narančaste boje Šahtara brine i subotnji remi protiv Vorskle u Poltavi (bivši klub novog Dinamovog rješenja na lijevoj strani, Denisa Glavine), gdje je pretendent na naslov prvaka odigrao samo 1:1.

"U Poltavi smo igrali lošije od domaćina. Imali su više prilika. Ali moramo sve to zaboraviti i spremiti se za Timisoaru", istaknuo je hrvatski reprezentativac u kojeg bogati vlasnik Rinat Ahmetov polaže velike nade.

Trener Lucescu očekuje drukčiju utakmicu od one u Ukrajini. "Navijači će ih potjerati prema naprijed i neće se samo braniti kao što su to činili kod nas. To znači da ćemo imati više mjesta kada krenemo prema naprijed", objasnio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!