Nogomet

Greške se ponavljaju

Ivana Jurica • nedjelja, 09.08.2009.
Greške se ponavljaju
Foto: Ivan Lacković

Umjesto da na greškama uče, nogometaši Šibenika i dalje u posljednjim minutama utakmicama primaju pogotke i gube bod(ove). Bilo je tako u Kranjčevićevoj gdje ih to ipak nije koštalo bodova, ali u susretima protiv Osijeka i Zadra plaćena je puno skuplja cijena. Primljeni pogoci odnijeli su Šibenčanima u te dvije utakmice četiri boda.

Loše su Narančasti otvorili susret na Stanovima. Očito su sva događanja od proteklog tjedna ostavila traga na momčadi, pa su Zadrani vrlo lako dolazili u prilike. Desna strana Šibenika bila je posebno loša, vidjeli su to domaći nogometaši, pa je upravo od tamo i stizalo najviše opasnosti. Zadar je bio čvršći u svakom duelu, brži na svakoj lopti, dok Šibenčani praktički nisu odigrali ništa prema naprijed.

Sve se svelo na pokušaje nakon slobodnih udaraca ili kornera Stipe Bačelića–Grgića. Tako je i došlo do jedine prilike koju u pogodak nije uspio pretvoriti stoper Budiša. Napadački dvojac ZecDajić, koji je po prvi put igrao zajedno, bio je totalno odsječen. Pravih lopti nisu imali, pa unatoč velikoj trci i borbenosti nisu stigli niti zaprijetiti domaćem vrataru Ježini. Vodstvo Zadrana od 1:0 bilo je posve zasluženo i s obzirom na prikazano vrlo lako je moglo biti i uvjerljivije.

Dolazi Karačić?

Vezane vijesti

Kao što je bilo i najavljeno, Šibenčane je u Zadru vodio trenerski dvojac GodinićSlavica. No, već za dan–dva Modri sa Šubićevca trebali bi dobiti i novog glavnog trenera.

Čini se da to neće biti dosadašnji pomoćnik Godinić, jer prema informacijama s kojima raspolažemo, glavni kandidat za klupu momčadi sa Šubićevca trenutno je Branko Karačić. Hoće li uistinu Vinkovčanin Karačić zasjesti na klupu šibenskog prvoligaša trebalo bi biti poznato u prvim danima idućeg tjedna.

Iako su se zbog loše igre u prvih 45 minuta očekivale promjene u momčadi Šibenika već na poluvremenu, do njih ipak nije došlo. Zagrijavao se Elez još od polovine prvog poluvremena, ali u igru je ušao tek 11 minuta prije kraja, kao prva zamjena. U nastavak je Godinićeva momčad ušla puno bolje, onako kako je trebalo igrati od prve minute pa krajnji rezultat vjerojatno ne bio ovakav.

Do izražaja su napokon došli i brzonogi napadači s kojima je obrana Zadra imala dosta problema. Kao plod terenske dominacije stiglo je i zasluženo izjednačenje Šibenika, a strijelac je bio Zec koji je odigrao svoju prvu ovoljetnu utakmicu u šibenskom dresu. Imao je Bugojanac u narančastom i još nekoliko obećavajućih prilika (između ostalih i jedan pad u kaznenom prostoru kojeg sudac nije okarakterizirao kao najstrožu kaznu), ali ih je sudac, iz samo njemu znanih razloga prekinuo zbog navodnog zaleđa, o kojem nije bilo niti riječi. Da je Šibenik nakon izjednačenja došao do vodstva, a to se vrlo lako moglo dogoditi, ne bi Zadar došao do sva tri boda. U tom razdoblju Zadrani su bili apsolutno podređena momčad, prijetili su uglavnom iz kontri ili udarcima iz daljine koje je odlični Goran Blažević zaustavljao.

U posljednjih 20-ak minuta Zadar je krenuo na sve ili ništa. Šibenik se opet, svjesno ili ne, povukao, a Zebićevi igrači jurnuli su još žešće prema Blaževiću. Obranio je on dosta teških udaraca, spasio i neke sigurne golove, ali u 89. minuti nije mogao ništa, nije mogao spriječiti pobjednički gol domaćih.

Treću utakmicu za redom primio je Šibenik pogodak na samom kraju utakmice. Protiv Croatije bio je to tek počasni pogodak za domaćine, ali svakako je zabrinjavajuće da je i protiv Osijeka, a sada i protiv Zadra, ponovno primljen pogodak na isteku utakmice, pogodak koji je odnio u ovom slučaju jedan, a prije sedam dana i sva tri boda. Stoperski dvojac Šibenika Vidić – Budiša najiskusniji je dio momčadi, pa uz pomoć ostatka suigrača, ne bi smjeli dopustiti da dođe do pada koncentracije i da se takve stvari događaju, a kamoli ponavljaju.

Za susret idućeg kola protiv Slaven Belupa na Šubićevcu Šibenik ostaje bez Samira Dure koji je dobio treću javnu opomenu, a u konkurenciju bi se trebalo vratiti Krešimir Makarin. Ali teško da će Makarin u početnom sastavu dobiti priliku sve dok je Zec još uvijek u Šibeniku, jer napadački dvojac Zec – Dajić bio je vrlo opasan i rastrčan u Zadru, prava prijetnja za domaću obranu. Šteta samo što nisu imali još koju kvalitetniju loptu pa da ozbiljnije ugroze domaćeg vratara.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!