Košarka

Rusi uzvratili Slovencima

Branimir Korać • utorak, 11.08.2009.
Rusi uzvratili Slovencima
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Slovenija dan ranije s lakoćom u prijateljskom susretu nadigrala Rusiju, gosti su uzvratili i slavili sa 70:66 u neizvjesnoj završnici...

Zanimljiv je bio drugi pripremni dvoboj Rusije i Slovenije. Rusi su na kraju odnijeli pobjedu 70:66 u susretu u kojem je Slovenija imala priliku u završnici izboriti barem produžetak, ali Jaka Lakovič nije bio precizan i Rusija odnosi pobjedu.

Očajan je bio za Slovence ulazak u utakmicu. Rusija je odmah povela 10:1 i do kraja prve četvrtine Slovenija ih je morala hvatati i na svoju sreću na kraju ih i uhvatili. Slično je bilo i u drugih deset minuta. Ponovno su se Rusi odvojili da bi Slovenija u završnici ipak uspjela ući u egal i vratiti se u utakmicu.

Sve do sredine posljednje četvrtine nije bilo većih odvajanja, a onda Rusi odlaze na 4:18 do kraja susreta do 64:54. Dragič, Lorbek i Lakovič vratili su Sloveniju na minus tri da bi 29 sekundi prije kraja kod 67:65 Slovenija imala napad. 16 sekundi prije kraja Lakovič promašuje dvicu i tu je bio kraj. Monja i Kaun s linije slobodnih bacanja samo su dovršili posao.

Kod Rusije najbolji su bili Sergej Monja s 18 poena i 12 skokova te Viktor Khryapa s 14 poena. Kod Slovenije 24 poena i osam skokova upisao je Erazem Lorbek, a 11 poena dodao je Goran Dragič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!