Košarka

Hrvatska pokvarila feštu Poljacima

Branimir Korać • utorak, 11.08.2009.
Hrvatska pokvarila feštu Poljacima

Hrvatska košarkaška reprezentacija na otvaranju dvorane u Lodzu gdje će se igrati utakmice Eurobasketa, svladala je Poljsku u prvoj utakmici pripremne faze za Eurobasket...

Prve pripremne susrete za Eurobasket u Poljskoj, hrvatska reprezentacija igra upravo u - Poljskoj. U prvom susretu u Lodzu domaćin je svladan s 82:78 uz vrlo dobru igru naše reprezentacije za ovaj dio priprema.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu u obrambenom dijelu, pokretljivom i čvrstom obranom stvarali su dosta problema Poljacima. Međutim, napad je malo lošije pratio tu obrambenu dobru igru i prva četvrtina je završena rezultatom 22:22. Prednost bi bila gotovo sigurno na strani naše reprezentacije da Poljaci nisu vraćeni u igru u samoj završnici četvrtine prekršajima na trici Kusa i Kasuna nad Loganom i Wojcikom.

Vezane vijesti

U drugoj četvrtini bolje igra Hrvatska, brzo se odvaja na plus sedam i kontrolira rezultat. Poljaci su se sredinom tog dijela igre vratili u egal, no Popović dalekometnim šutevima stvara novu prednost i na poluvrijeme se odlazi s hrvatskim vodstvom 48:41.

Ulazak u treću dionicu nije bio baš najbolji, nedostajalo je koncentracije i ideje u napadu i vrlo brzo Poljska se vratila u igru i preko Gortata stigla i do prednosti. Ipak, u posljednju četvrtinu ulazi se s poravnatih 55:55.

Pet minuta prije kraja susreta Poljska je pobjegla na 67:64 nakon trice Ignerskog. Međutim, Hrvatska radi preokret i u zadnje dvije minute ulazi s prednosti 78:75. Poljaci su u naredna dva napada pokušali tricama dohvatiti zaostatak, nisu bili precizni, a kada je Planinić slalomom kroz obranu položio za 80:75 37 sekundi prije kraja, bilo je jasno kako Hrvatska kreće prema pobjedi.

Nakon još jedne promašene trice Logana 26 sekundi prije kraja, Poljaci Planinića šalju na liniju slobodnih bacanja, no on oba promašuje. Iz trećeg pokušaja u jednom napadu Poljaci preko Witke 11 sekundi prije kraja tricom smanjuju na 80:78, no ovaj put Planinić ubacuje bacanja i Hrvatska odlazi do pobjede.

U igri Hrvatske vidjeli smo dosta dobrih stvari, igralo se protiv prilično neugodnog protivnika kojeg se na Eurobasketu neće smjeti podcijeniti. No Hrvatska je ipak pokazala kako je kvalitetnija i igrački šira reprezentacija i na kraju je slavila.

Poljska: Logan 16, Szewczyk 12, Gortat 11, Koszarek 10, Ignerski 8, Dylewicz 7, Wójcik 5, Chyliński 3, Witka 3, Kitzinger 0.

Hrvatska: Ukić 23, Planinić 14, Popović 11, Kasun 8, Tomas 7, Banić 6, Tomić 5, Vujčić 4, Kus 3, Nicević 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!