Nogomet

Cannavaro prestigao Maldinija

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.08.2009.
Cannavaro prestigao Maldinija
Foto: EPA

U remiju bez pogodaka sa Švicarskom, Fabio Cannavaro postao je talijanski igrač s najviše nastupa u dresu reprezentacije prestigavši tako Paola Maldinija...

Paolo Maldini otišao je u mirovinu kao igrač s najviše nastupa u dresu talijanske reprezentacije, međutim kratko je bio na tronu. Jučer ga je skinuo Fabio Cannavaro koji je protiv Švicarske i ponio kapetansku vrpcu te s upisanim 127. nastupom postao igrač s najviše odigranih utakmica u dresu talijanske reprezentacije.

"To je velika čast za mene, prestigao sam po broju nastupa i takvu veličinu kao što je Paolo Maldini, igrač koji je sjajan primjer za sve mlade igrače. Nikada nisam razmišljao o rekordima, jednostavno sam uvijek bio sretan što mogu nositi dres talijanske reprezentacije", govorio je nakon susreta Cannavaro.

U dresu talijanske A reprezentacije debitirao je još 1997. godine kada je u siječnju zaigrao protiv Sjeverne Irske. Od tada je nastupao na tri svjetska prvenstva te dva europska prvenstva dok je prošlo EP u Austriji i Švicarskoj propustio zbog ozljede. U dresu reprezentacije bio je strijelac dva puta i to u prijateljskim susretima u Tunisu kada je Italija slavila 4:0 i Zürichu s Portugalom kada su slavili 3:1.

2006. godine proglašen je za svjetskog igrača godine u izboru Fife nakon što je Italija postala svjetskim prvakom, a Cannavaro ju do naslova vodio s kapetanskom vrpcom na ruci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!