Nogomet

Sharbiniji uglas: "Oduševljeni smo!"

Bernard Jurišić • četvrtak, 13.08.2009.
Sharbiniji uglas: "Oduševljeni smo!"
Foto: Bernard Jurišić

Ahmad i Anas Sharbini napokon su i službeno Hajdukovi. Tandem koji je punio medijske stupce ovog ljeta i definitivno je napustio Rijeku, a danas su potpisali vjernost Hajduku i predstavljeni su javnosti u Poljudu. Obojica su izrazili zadovoljstvo i sreću što su stigli u Hajduk...

Konačno. Završena je "trakavica" glede transfera Ahmada i Anasa Sharbinija, braća su u paketu danas potpisali ugovore za Hajduk. Više od dva sata kasnije od najavljenog Sharbiniji su predstavljeni javnosti, a Hajduk je obavio jedan od najboljih poslova u posljednjih nekoliko sezona.

"Mamić je pokušao minirati pregovore"

Završne pregovore vodio je v.d. predsjednika kluba Joško Svaguša, uz asistenciju dioničara Jake Andabaka i novog stručnog savjetnika, danas predstavljenog Ivicu Šurjaka. Svaguša je predstavio nove Hajdukove akvizicije:

Kerum "moderirao" pressicu

Splitski gradonačelnik Željko Kerum priključio se pregovorima nakon što su Sharbiniji stigli na Poljud, a prometnuo se i u prvu zvijezdu konferencije za medije. Svojim je upadicama nekoliko puta prekidao pressicu, jednom je zapljeskao Anasu Sharbiniju kad je ovaj rekao "Želio bih Dinamo ostaviti iza sebe i pričati samo o Hajduku", a na kraju je i prekinuo konferenciju za novinare ne dozvolivši predsjedniku Svaguši da odgovori na neka novinarska pitanja koja je ocijenio provokacijom.

"U posljednji trenutak gospodin Mamić je pokušao minirati naše pregovore s braćom Sharbini, no uspjeli smo ih dovesti i vjerujem da će u našem dresu pružati sjajne igre. Doveli smo dvije najveće zvijezde prijelaznog roka i ponosan sam na svoj prvi posao u Hajduku, a nadam se da će ih biti i više". Hajdukov "v.d. predsjednik" nije želio detaljnije objasniti kako je Dinamov izvršni dopredsjednik pokušao izvesti "diverziju".

Stariji brat Ahmad prvi je dobio prigodu obratiti se javnosti kao novi igrač Hajduka. "Iznenađen sam koliko nas je novinara dočekalo, a moram reći da je moj prvi dojam - oduševljenje. Sretan sam kako smo primljeni, a još više što je sve ovo napokon završilo. Stalno se pričalo kao Rijeka mora prodati Anasa ili mene da bi preživjela. Želim se zahvaliti cijelom stručnom stožeru Hajduka, a posebno predsjedniku koji je bio ključan u svemu tome. Mi smo se dogovorili u roku pet minuta, sve je bilo korektno i oduševljeni smo i Anas i ja svime što smo ovdje danas doživjeli. Na nama je da opravdamo povjerenje, a ja vjerujem da hoćemo. Okrećemo novu stranicu u životu."

"Došao sam u veliki klub osvajati naslove"

Tiši i diskretniji Anas bio je sličnog razmišljanja kao i stariji mu brat. "Jako sam sretan, kad smo se spuštali niz stepenice do press salona osjećao sam se kao 20 kilograma lakši. Puno se pisalo o transferu, sad mi je puno lakše i mogu se posvetiti samo nogometu. Došao sam u veliki klub, došao sam osvajati naslove i boriti se za vrh. U Splitu smo dočekani kao zvijezde i to nam je dokazalo da nas ljudi ovdje cijene. Jedva čekam da počmu utakmice i da opravdamo ovaj veliki novac što je u nas uložen. Mislim da brat i ja puno možemo pomoći Hajduku, prvenstvo je tek počelo i nadam se da ćemo već od ove subote i Intera krenuti prema gore."

Prvi gol za Vukovar

Predstavljanju braće Sharbini nazočio je i ugledni gost iz Vukovara - gradonačelnik Željko Sabo. Prvi čovjek Grada heroja pozdravio je braću Sharbini zaželjevši im puno uspjeha u novom klubu.

"Iako sam Dinamovac, volim i Hajduk i navijam za njega u europskim utakmicama. Želim vam puno uspjeha u dresu svog novog kluba i pozivam vas da svoj prvi pogodak u Hajdukovom dresu posvetite Vukovaru."

Anas je posebno želio naglasiti još jednu stvar. "Sretan sam i zbog toga što ću ovdje biti bliže reprezentaciji , ovo je velik iskorak u mojoj karijeri i da ću od danas samo ići prema naprijed i još puno napredovati. To je bio moj prvenstveni cilj kad sam odlazio iz Rijeke. Ovo je puno veći klub, igrat ću puno jače utakmice, imati puno bolje uvjete za treniranje i to je bio ključni dio mog dolaska u Hajduk."

"Igrači ne daju ni 50% mogućnosti"

Javnosti se obratio i novi stručni savjetnik Ivica Šurjak, koji je sudjelovao u poslu oko braće Sharbini, svom prvom poslu od povratka na svoje nekadašnje mjesto. Šurjak je bio prilično izravan: "Znamo da se Hajduk nalazi u teškoj situaciji, ispali smo iz Europe, a igrači ne pružaju ni 50% svojih mogućnosti. Moramo se okrenuti prvenstvu, smatram da ova momčad ima kvalitetu, a ja sam došao u naredne dvije godine osvojiti naslov prvaka. Ako tako ne bude, otići ću sam."

Braća Sharbini još su jednom iskazala zadovoljstvo što su u paketu prešli iz Rijeke u Hajduk. "Nisam to mogao ni sanjati, da ćemo i nakon Rijeke igrati zajedno. Presretan sam zbog toga jer se nas dvojica na terenu razumijemo i zatvorenih očiju, znamo što tko misli u kojem trenutku i mislim da ćemo u Hajduku pokazati svoje kvalitete. Oduševljen sam kako je sve ispalo", zaključio je Anas.

Ahmad i Anas Sharbini momčadi će se na treningu priključiti već večeras, a svoje "vatreno krštenje" imat će za 10 dana - na Kantridi. Kakva će to biti utakmica...

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!