Rukomet

Bez Riste, ali s Karačićem i Jelenićem

Ivana Strahija • subota, 15.08.2009.
Bez Riste, ali s Karačićem i Jelenićem
Foto: Ivana Strahija

Rukometni premijerligaški klub iz Čakovca u novu sezonu ulazi s malo izmijenjenim sastavom, jer je klub napustio Međimurcima dragi Risto Arnaudovski, no nadu u odličnu sezonu daje povratak Karačića te dolazak Jelenića.

Risto Arnaudovski, čakovečki "top", koji je imao pretplatu na prvu postavu čakovečkog rukometnog kluba, od Rukometnog kluba Bosna dobio je ponudu koju nije mogao odbiti, pa je, doduše teška srca, napustio Čakovec. U Bosni će raditi s Irfanom Smajlagićem, koji je preuzeo trenersku palicu tog kluba.

No, žalost rastanka ublažio je povratak Igora Karačića, na kojeg su Čakovčani čekali godinu dana, koju je on proveo igrajući za Metković. Godinu dana iskusniji, još uvijek jedan od uvjerljivo najboljih srednjih igrača u Hrvatskoj, svakako će dići kvalitetu igre. K tome, momčadi je priključen i Mario Jelenić, pristigao iz kutinske Moslavine, koji bi trebao popuniti upravo poziciju Riste. U trenažni se proces uskoro vraća i Vidaković nakon druge operacije.

Vezane vijesti

Toliko o odlascima i dolascima, momčad se trenutno, uz trenera Josipa Borkovića, pomoćnika Marijana Pikinjača i kondicijskog trenera Miljenka Vidovića, nalazi na Velebitu, gdje u pirotesknom mjestu Baške Oštarije brusi formu za nadolazeću sezonu.

"Bez obzira na sve, naš je cilj vrlo jasan, plasman među četiri najbolje momčadi prvenstva. Mislim da imamo jaku momčad, punu potencijala, koja će se boriti protiv svih i svega ravnopravno", rekao je na "velebitskoj" konferenciji za novinare predsjednik Kluba Željko Kavran.

Na to se nadovezao trener Josip Borković: "Mislim da se među prve četiri ekipe, osim Croatia osiguranja dakako, mogu naći Nexe, Sisak i Varteks. Nitko se nije baš previše pojačavao za sezonu pred nama, tako da će prva kola pokazati puno toga."

Iz Kluba ima još novosti. Najvažnija – čakovečki rukometaši neće više nositi ime Perutnine Pipo. "Ta je tvrtka, nakon godina odlične suradnje, u kojoj su ja mislim dobili pravu protuvrijednost za uloženi novac, zatražila značajno smanjenje ugovorne svote, ali uz zadržavanje svih dosadašnjih povlastica. Na to nismo mogli pristati, pa će klub vrlo skoro ponijeti ime novog sponzora", otkrio je Kavran, no nije želio odati ništa više, tek to da će 1. rujna na svečanom predstavljanju biti otkriveno tko je novi generalni sponzor kluba.

Uz to, u planu je i sjednica Skupštine, koja će sukladno dolasku novih sponzora promijeniti i članove Upravnog odbora kluba. Klub, za sad samo IPC, dobio je i novog glasnogovornika. Dušku Opačiću su okupljeni novinari poželjeli mnogo sreće u radu i svakako dobru suradnju s medijima.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!