Košarka

Slovenci ponovno bolji

Branimir Korać • nedjelja, 16.08.2009.
Slovenci ponovno bolji
Foto: Nikola Movrić

I u drugom pripremnom susretu uoči Eurobasketa Hrvatska je poražena od Slovenije. Nakon poraza u Poreču 82:78, u Pazinu je Slovenija dan kasnije bila bolja sa 77:72...

Jasmin Repeša je nakon porečke utakmice naglasio kako je Hrvatska u početnoj fazi rada s loptom i kako su pogreške neminovnost. No isto tako rekao je kako će se Sloveniji pokušati uzvratiti za poraz već dan kasnije u Pazinu, ali nije išlo. Slovenci su upisali još jednu pobjedu, ovaj put još lakše 77:72.

Za razliku od prvog susreta ova dva protivnika u našem sastavu nije bilo Nikole Vujčića koji je dobio poštedu, no vratio se Zoran Planinić. Kod Slovenaca očekivano je izostao Goran Dragič koji je dan ranije dobio neugodan udarac u glavu i iako nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, za svaki slučaj nije se skidao.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu i brzo preuzela konce igre u svoje ruke. Prednost je uhvaćena na samom početku i održavana je bez većih problema do kraja prve dionice koju je Hrvatska dobila s 21:15.

S dobrom igrom nastavilo se i u drugoj dionici i Hrvatska je u tom periodu igre stigla i do najviše prednosti na susretu 40:29. Do odlaska na odmor Slovenija je ipak uspjela smanjiti na 42:36 zahvaljujući Lakoviču i Brezecu u završnici.

Otvaranje drugog poluvremena bilo je loše. Dosta neorganiziranosti i dekoncentracije i Slovenija je napravila velikih 16:0 te posve preuzela konce igre. Do kraja ovog razdoblja sve što se uspjelo je smanjiti visok zaostatak na podnošljivijih 61:54 uz nadu u bolju igru u posljednjem razdoblju.

Na startu je Hrvatska dobro reagirala i spustila zaostatak na svega minus dva, ali Slovenija se brzo vraća u veći plus i do kraja susreta povratka više nije bilo. U završnici susreta i nakon slovenskih promašaja možda bi se otvorio prostor za preokret, ali obrana skoka bila je vrlo loša, Slovenci su uzeli previše skokova u napadu i mirno priveli utakmicu kraju.

U našem sastavu Lončar je ubacio 14 poena, a Tomas 12 dok su Sloveniju predvodili Erazem Lorbek s 18 i Brezec s 13 poena.

20. kolovoza Hrvatska odlazi u Bamberg gdje će sudjelovati na Superkupu u društvu Njemačke, Poljske i Makedonije. Prvu utakmicu naši reprezentativci će odigrati 21. kolovoza s Poljskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!