Nogomet

Tri makedonska kluba pod istragom Uefe

Safet Ademi • ponedjeljak, 17.08.2009.
Tri makedonska kluba pod istragom Uefe
Foto: Sandro Donda

UEFA je otvorila istragu protiv tri makedonska prvoligaška kluba zbog mogućih prijevara, jedna od utakmica pod povećalom je i ogled Milana i našeg Slaven Belupa.

"Istraga je u tijeku, ukoliko pronađemo neke nepravilnosti izvijestit ćemo makedonske vlasti, a naravno i mi ćemo poduzeti odgovarajuće mjere s naše strane. Vidjet ćemo što će se dogoditi", izjavio je danas u Skopju glavni inspektor Uefe Gerhard Kapl nakon sastanka s makedonskom ministricom unutarnjih poslova Gordanom Jankulovskom.

Pod istragom su tri prvoligaška kluba: prošlogodišnji viceprvak Milano, Vardar i Rabotnički, zbog mogućih nepravilnosti na ukupno četiri utakmice pod ingerencijom Uefe u posljednje dvije sezone.

"Pod istragom je jedna utakmica Milana odigrana u srpnju. Istražujemo još i dvije utakmice Rabotničkog te jednu utakmicu Vardara od prije dvije sezone", dodao je Kapl.

Makedonski prvoligaš Pobeda iz Prilepa ove je godine u travnju već dobila osmogodišnju suspenziju iz svih Uefinih natjecanja zbog namještanja utakmice iz 2004. godine, a predsjednik kluba dobio je doživotnu zabranu rada u nogometu. Prijeti li slična kazna i Milanu, Vardaru i Rabotničkom, pokazat će istraga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!