Rukomet

Njemačka juniorski svjetski prvak

Željko Kubatka • srijeda, 19.08.2009.
Njemačka juniorski svjetski prvak
Foto: Axel Heimken

Na Svjetskom prvenstvu za juniore u Egiptu na kojem nije igrala naša reprezentacija njemački rukometaši iznenađujuće su pobijedili favorite Dance i tako osvojili svjetsko zlato, a Slovenci su uzeli broncu...

17. Svjetsko prvenstvo za juniore igrano je u Egiptu od 6. do 19. kolovoza, nažalost bez naših mladih rukometaša i to ponajviše zahvaljujući neprimjerenom terminu odigravanja SP-a kada su u tijeku pripreme za natjecateljsku sezonu i klubovi teško puštaju svoje igrače na pripreme reprezentacije.

Zadnji dan prvenstva je bio rezerviran za finalne borbe za odličja. U utakmici za treće mjesto Slovenci su uvjerljivo pobijedili domaću reprezentaciju Egipta sa 35:24. Izborniku Slovenije Slavku Iveziću je ovo peta medalja sa mladim Slovencima.

U finalnoj utakmici u Kairu su se sastali veliki favoriti Danci i juniori Njemačke. Danci do finala nisu izgubili niti jednu utakmicu a u polufinalu su pobijedili Egipat (27:21) unatoč 30000 domaćih navijača u Cairo Areni. Nijemci su u polufinalu savladali otpor Slovenaca u zadnjoj četvrtini utakmice i sa pobjedom 27:24 došli do finala.

Finalna utakmica protekla je u potpunoj dominaciji i stalnom vodstvu Nijemaca koji su se ovom pobjedom „osvetili“ juniorima Danske na porazu koji su doživjeli u finalu prošlog europskog prvenstva. Njemački trener Martin Heuberger je sa suzama u očima dočekao kraj finalne utakmice a njegovi rukometaši su tijekom ceremonije dodijele medalja nosili majice sa slikom Sebastiana Faißta mladog njemačkog rukometaša koji je preminuo na terenu u ožujku ove godine.

Utakmica za 3. mjesto:
Slovenija – Egipat 35:24 (18:11)

Finale:
Njemačka – Danska 32:24 (13:11)

Konačni poredak:
1. Njemačka
2. Danska
3. Slovenija
4. Egipat, 5. Švedska, 6. Argentina, 7. Portugal, 8. Španjolska, 9. Brazil, 10. Češka, 11. Francuska, 12. Estonija, Island……

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!