Košarka

"Ulazimo u rizik, ali se nadamo dobrome"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 20.08.2009.
"Ulazimo u rizik, ali se nadamo dobrome"
Foto: Kristijan Komarica

Okupljanjem u Domu Dražena Petrovića Cibona je započela s pripremama za predstojeću sezonu. Ambicije kluba ostaju iste, pokušat će se boriti za sve trofeje dok će se u Europi pokušati izboriti drugi krug Eurolige...

Velimir Perasović okupio je igrače danas u Domu Dražena Petrovića i krenuo u pripreme za novu sezou. Momčad se još kompletira, pojačanja će i dalje dolaziti, a na prvom treingu pojavili su se Brnas, Radošević, Vrbanc, Zubčić, Vukušić, Troha, Princ, Graves, Bogdanović i Andrić.

Prvog dana priprema nedostajao je tek Gordon koji ima problema s papirologijom, njega se očekuje sutra.

Vezane vijesti

Kako nedostaje nekoliko igrača, tako se i u programu priprema nalazi još slobodnih termina koji će se pokušati popuniti utakmicama. No, trener Perasović predstavio je ukratko plan pripremnog razdoblja: "U ponedjeljak idemo u Delnice, a do tada ćemo obaviti sva testiranja i preglede u Zagrebu. U Delnicama smo deset dana, 3. rujna se vraćamo i onda nam počinje serija utakmica koje smo zakazali - dvije s Olimpijom, jednu s Bennetonom, jednu s Triumphom i dva turnira, u Turskoj i u Sarajevu. Dobili smo i ponudu za turnir od Olympiacosa, ali još nismo odlučili da li nam paše termin zbog početka lige. Imamo devet prijateljskih utakmica, nadamo se još kojoj."

Ono što navijače Cibone svakako najviše zanima je što možemo očekivati od ove momčadi u novoj sezoni. "Pa to dosta ovisi o trojici igrača koje želimo dovesti. To su dva centra i jedan krilni igrač."

Jedan od onih koji su bili u kombinaciji za te pozicije je i Andrija Žižić, no on je završio u Cedeviti. "On je bio ozbiljna opcija za Cibonu, mi smo ga htjeli. Mislili smo da će pričekati, ali njegov agent to nije htio te je potpisao za Cedevitu."

Što se tiče novaka, Gordon bi trebao biti nešto između razigravača i beka šutera. Može li on voditi igru Cibone? "Ja ga vidim kao playa. Nema se što posebno prilagođavati, to je igrao cijeli život osim prošle godine. Trener ga je vidio kao šutera jer je imao pokrivenu poziciju razigravača, to je jedini razlog zašto nije igrao svoju prirodnu poziciju."

Priča se da on voli loptu. "Mi smo htjeli takvog igrača koji je opasan po koš, a koji uz to može kreirati i situacije za suigrače."

Osim Gordona, tu je i Graves, igrač od kojeg se puno očekuje i koji iza sebe ima odličnu sezonu u Turskoj.

"Graves je strijelac, agresivac i u obrani i u napadu. On sigurno ima jednu kvalitetu." On je kao zamjena za Andersona? "Pa da, tako bi trebalo biti. Ne toliko fizičkom pojavom, ali je igrač koji može sam kreirati šut."

U slučaju dolaska nekih pojačaja, pitanje tko će otpasti od igrača koji su se pojavili na početku priprema. "Svi konkuriraju, u ovom trenutku svi su kandidati za prvu momčad i svi će oni dobiti šansu u pripremnom dijelu. Ima jasno nekoliko igrača koji neće biti tu nakon završetka priprema."

Cibona ima dosta mladu ekipu? "Tako je, to nam je i bio cilj, imati mladu, agresivnu i potentnu momčad. Posebno mlada bit će nam vanjska linija. Njihova mladost ima svoje rizike, ali svakako i prednosti. Nadamo se da će sve zajedno ispasti dobro."

Ne treba sumnjati kako će Peras nagaziti momčad od samog početka priprema. Njegova košarkaška filozofija traži agresivnu i pokretljivu igru s čvrstom obranom i brzim napadom. Za takvo što igrači će morati biti izuzeto dobro pripremljeni.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!