Košarka

"Ovako do medalje nećemo doći"

Branimir Korać • petak, 21.08.2009.
"Ovako do medalje nećemo doći"
Foto: Nikola Movrić

Slovenski izbornik Jure Zdovc nakon poraza od Španjolske 89:71 bio je vrlo ljut. Angažman igrača i poštivanje postulata momčadske igre nije bio na razini kakvu Zdovc očekuje i poslao je upozorenje svojim igračima...

Slovenija je u pripremnom dvoboju sa Španjolskom posve nadigrana i upisala je poraz 89:71. Nakon utakmice zabrinuto lice Jure Zdovca puno je govorilo, a na pressici je jasno poručio - "ovako do medalje ne možemo doći."

Zdovca je najviše brinulo to što igrači nisu igrali momčadski. "Ovo je pravi primjer kako ne smijemo igrati. Kada igramo individualno kao u ovom susretu, nemamo nikakve šanse za medalju. Uistinu se nadam kako će moji igrači to shvatiti i u narednih nekoliko tjedana promijeniti", zabrinuto je zvučao Zdovc.

Sloveniju muče problemi s ozljedama i oproštajem od reprezentativnog dresa, što dodatno brine izbornika. "Moramo shvatiti kako smo u problemima, Nesterovič i Bečirovič neće igrati na ovom Eurobasketu i moramo se složiti bez njih. Nisam siguran niti hoće li Smodiš moći nastupiti, ozljeda leđa je uvijek veliki problem, a ne treba zaboraviti niti da smo dugo bili i bez Udriha i Vujačiča", govorio je Zdovc.

"Moramo još puno raditi i puno toga popraviti", priznao je za kraj slovenski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!