Nogomet

"Zadar je otežavajuća okolnost"

Borna Rupnik • subota, 22.08.2009.
"Zadar je otežavajuća okolnost"
Foto: Kristijan Komarica

Krunoslav Jurčić održao je danas konferenciju za medije prije Dinamovog puta u Zadar, na susret petog kola Prve hrvatske nogometne lige. Zagrepčani na obalu odlaze na krilima fantastične predstave protiv Heartsa, s maksimalnim učinkom unutar naših granica...

Zadar je uvijek posebno motiviran kada igra protiv plave momčadi iz Zagreba, ali Dinamov strateg Krunoslav Jurčić zna da od zacrtanih ciljeva - a Modri su favorit na praktično svim prvenstvenim utakmicama - ne smije odustati.

"Želimo nastaviti svoj niz dobrih rezultata i uvjerljivih pobjeda. Želimo nastaviti niz zbog dobre atmosfere stvorene u svlačionici. Otežavajuća je okolnost što igramo u Zadru, koji nam je neugodan protivnik još od vremena moje generacije", prisjetio se Jurčić u uvodu.

Zadar respektira kao i svakog drugog protivnika: "Oni imaju vrlo dobar spoj iskustva i mladosti. Tu su Surać, Milin, Terkeš, Šaranović i nekolicina klinaca iz domaće škole, a posebno visoko mišljenje imam o Ljubičiću".

U Dinamovom će sastavu biti promjena, ali Jurčić će o njima odlučiti tek poslije poslijepodnevnog treninga: "U dobroj smo formi, ali neke ćemo igrače odmoriti, a nekima ćemo dozirati minutažu".

"Dobra vijest je da Ettova ozljeda nije teška, radi se samo o istegnuću. Proces oporavka bit će minimalno kratak. Luis Ibanez je uključen u rad, a Robert Kovač sudjeluje djelomično", nastavio je Dinamov trener.

Leandro Cufre još uvijek nema pravo nastupa. "Zakasnio je jedan dan. Papiri moraju biti u klubu do utorka da bi imao pravo nastupa protiv Slavena. U dobrom je stanju, odradio je dio priprema s Gimnasijom i tamo odigrao dvije prijateljske utakmice. Normalno trenira i vidjet ćemo kako ga dovesti u optimalnu formu".

"Dvojicu ili trojicu jednostavno moramo odmoriti jer je utakmica protiv Heartsa bila visokog intenziteta. A podloga im je bježala ispod nogu, pa je umor malo veći. Treba nam svježa krv, ali imamo igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima", objasnio je.

Opet se postavilo pitanje poraza od Red Bulla, koji djeluje u najmanju ruku nepotrebno, ali Dinamo se na vrijeme oporavio. "Usprkos ispadanju od Salzburga znali smo da smo u usponu forme. Nekoliko smo dana bili potpuno odsutni, ali bilo nam je jasno da će naš rad izaći na vidjelo. Utakmica protiv Osijeka dodatno je popravila raspoloženje, a tako se lakše osvajaju bodovi. Najvažnije je da su moji igrači zadovoljni sa sobom".

Što se kritika tiče, Jurčić se nije dao zbuniti: "Kritike slušam svaki dan, čak i od vlastitog oca ili nekih gospođa na tržnici. Nisu to komentari samo od novinara, otac me pitao zašto nisam stavio Sivonjića protiv Red Bulla".

"Mi smo zapravo Pjunik smatrali dijelom priprema, ali nisam to želio reći da ne ispadne prepotentno. Nismo očekivali baš Red Bull u drugom kolu, formu smo tempirali za posljednji krug kvalifikacija. To je bio Hearts, a ja sam htio Maccabi. No, što se može", završio je tu temu Jurčić.

Mnogi smatraju da je Europska liga natjecanje po Dinamovoj mjeri. "Razgovaram sa suradnicima i postoji mišljenje da je Europska liga optimalna za ovu ekipu. Ne želim alibije, ali imali smo igrače s dosta potresa u posljednjih godinu dana, poput Papadopoulosa, Mandžukića ili Moralesa. Trebalo je vremena da se to posloži, a jučer sam od običnih građana čuo da su nakon deset godina došli gledati Dinamo. To je veći uspjeh od plasmana u Europsku ligu", odgovorio je.

"Ipak, sutra je nova utakmica i na svakoj se ponovno moramo dokazivati", zaključio je Krunoslav Jurčić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!