Vodeni sportovi

Rajle Brođanac u polufinalu

HINA • nedjelja, 23.08.2009.
Rajle Brođanac u polufinalu
Foto: EPA

Od četiri hrvatske posade koje su nastupile u današnjim kvalifikacijama SP u veslanju u Poznanu, samo se Mirna Rajle Brođanac u lakim samicama plasirala u polufinale, dok će ostali morati u repasaž...

Od naše veslačice bila je brža samo Austrijanka Michaela Taupe-Traer, a polufinale su direktno izborile dvije prvoplasirane natjecateljice.

U kvalifikacijama ženskog dvojca bez kormilara nastupile su Maja Anić i Sonja Kešerac, koje su bile posljednje, pete u svojoj skupini. One će plasman u polufinale morati potražiti kroz repasaž, budući da su tri prvoplasirane posade ušle direktno u polufinale.

U repasaž će morati i četverac bez kormilara u sastavu Ante Janjić, Alen Banovac, Josip Stojčević i Marin Bogdan, te Mario Vekić u konkurenciji samaca.

Četverac bez kormilara bio je posljednji, peti u svojoj skupini, a dvije prvoplasirane posade izborile su direktan plasman u polufinale.

Kod samaca samo su pobjednici skupina izborili polufinale, a ostali idu u repasaž. Među onima koji moraju u repasaž je i Mario Vekić, koji je bio peti u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!