Nogomet

Ladić: "Teško ćemo proći"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • ponedjeljak, 24.08.2009.
Ladić: "Teško ćemo proći"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić objavio je popis kandidata za kvalifikacijski ogled s Norveškom koji je na rasporedu 5. rujna u Oslu...

Ladić je u Sheratonu predstavio momčad koja će se u Norveškoj pokušati vratiti na ispravnu stazu. Naime, mlada reprezentacija izgubila je svoj prvi ogled u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u Koprivnici su bolji bili Ciprani.

"Ta tri izgubljena boda su nam uvelike kompromitirali nastavak kvalifikacija. Ispucali smo prostor za kiks, nama je sada utakmica u Norveškoj imperativ, kako bismo vratili vjeru u sebe, ali i poziciju koju moramo ostvariti. Jasno da nam je želja plasman na EP, jer nas dugo nije bilo na takvim natjecanjima, pa ćemo poduzeti sve kako bi se plasirali."

Vezane vijesti

Ladić je realan - naša skupina je teška, a nakon početnog poraza postala je još teža: "To je teško ostvariti jer nažalost samo jedna reprezentacija ide u daljnje kvalifikacije, a grupe su podijeljene tako da je u svakoj jedan izraziti favorit. Mi ćemo napraviti sve da ipak odemo dalje."

Reprezentacija će se okupiti 31. kolovoza u hotelu Laguna, odakle će poći u Tuheljske toplice. Trenirat će u Zaboku gdje mlade čeka i ogled s domaćim niželigašem, a u Oslo će preko Frankfurta krenuti 4. rujna.

Ni ovoga puta presica nije mogla proći bez Ladićevih kritika na uvjete rada:

"Prije 15-ak dana smo imali okupljanje kada je A reprezentacija igrala s Bjelorusijom. Mi namjerno tada nismo imali prijateljsku utakmicu, kako bi se što više uigravali. Dosta igrača nema minutažu u svojim klubovima i tu imamo hendikep. Htjeli smo odigrati dvije međusobne utakmice, tako nam je lakše raditi neke korekcije. No, od 27 pozvanih kandidata, čak ih je devet bilo povrijeđeno. Došli su svi, ali je malo čudno da nakon dva kola devet igrača ima povrede. Od ovih pozvanih ne mogu danas reći da li će svi doći."

Očito odnosi između Ladića i klubova nisu dosegnuli željenu razinu, a pate rezultati selekcije koja po imenima i nije tako loša kao što rezultati sugeriraju.

Lista kandidata: Ivan Kelava (Dinamo), Antonio Ježina (Zadar), Ivan Tomečak (Dinamo), Domagoj Vida (Osijek), Goran Jozinović (Zadar), Dejan Lovren (Dinamo), Mario Maloča (Hajduk), Tomislav Barbarić (Dinamo), Mato Jajalo (Siena), Milan Badelj (Dinamo), Krešo Ljubičić (Hajduk), Marin Ljubičić (Zadar), Josip Knežević (Osijek), Antun Palić (Croatia), Dejan Školnik (Maribor), Mirko Oremuš (Hajduk), Marko Šimić (Lokomotiva), Sandi Križman (Rijeka), Besart Abdurahimi (Zagreb), Andrej Kramarić (Dinamo).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!