Košarka

Zdovc otpisao Vujačiča i Zupana

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.08.2009.
Zdovc otpisao Vujačiča i Zupana
Foto: Nikola Movrić

Izbornik slovenske košarkaške reprezentacije Jure Zdovc zahvalio se dvojici igrača koje neće na kraju voditi na Eurobasket. Europsko prvenstvo iz fotelje će gledati Miha Zupan i Saša Vujačič...

Jure Zdovc otpisao je dvojicu igrača s popisa za Eurobasket. U Poljsku neće tako putovati Miha Zupan za kojeg je i očekivano te Saša Vujačič, član Los Angeles Lakersa, koji je u pripremnom dijelu vodio bitku s ozljedama i na kraju je odlučeno da ne putuje u Poljsku.

"Sašina želja za nastupom nije bila upitna, ali izgubljeno u pripremnom dijelu dok je bio ozlijeđen, nije uspio naknadno nadoknaditi. Izbornik se sastao s njim i nakon otvorenog razgovora odlučeno je da mu se zahvalimo", rekao je za slovenske medije vođa reprezentacije Matej Avanzo.

Osim što su ostali bez Vujačiča, Slovenci bi još uvijek mogli ostati i bez Matjaža Smodiša koji se nije posve oporavio od ozljede leđa. Smodiš bi se u četvrtak trebao priključiti reprezentaciji i radu s ostalim igračima te će se onda znati više o njegovom stanju. Još uvijek je nezahvalno prognozirati hoće li kapetan reprezentacije moći nastupiti u Poljskoj. Situacija s ozljedom ide nabolje, no pitanje spremnosti će ostati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!