Nogomet

Varteks druga liga? Nikada!

Ivana Strahija • utorak, 25.08.2009.
Varteks druga liga? Nikada!
Foto: Ivana Strahija

Varteksovi navijači White Stonesi, za razliku od svojih razvikanijih, ali i vandalizmu sklonijih kolega, ne komentiraju baš često, ali kad to učine, tada ima odjeka.

Kako smo izvijestili u live prijenosu utakmice Varteksa i Zagreba, navijači Varaždinaca izvjesili su transparent "Ekipa na terenu 8 bodova, Uprava 0 bodova, Varteks nikad u Drugoj ligi". Svakome tko iole prati Varteks 2. liga zazvučala je kao nešto sasvim nepojmljivo, jer do sada ni jednom nije takvo što spomenuto. Stoga se novinarima, koje je to pitanje iznimno interesiralo, obratio Zlatko Horvat, predsjednik kluba.

"Moram istaknuti da nikada u prostorijama kluba, odnosno među zaposlenicima, isto tako i među članovima Uprave, nije bilo razgovora o eventualnom odlasku našeg Varteksa u Drugu ligu. Pogotovo je to besmisleno i bespredmetno u ovom trenutku kad u klubu stasa jedna nova, odlična generacija, koja će vođena strukom zasigurno biti ponovno jedan od najjačih nogometnih kolektiva u Hrvatskoj. Ti napisi i priče u javnosti služe samo za destabilizaciju kluba i narušavanja dobre atmosfere", rekao je Horvat.

Nije Horvat stoga zadovoljan Stonesima, smatra da ih se iskorištava u perfidne svrhe: "Pravo je navijačke skupine White Stones na vlastito mišljenje i na javno izražavanje tog mišljenja, ali isto tako žalim zbog činjenice da netko dezinformacijama pokušava manipulirati tom skupinom koja je uvijek bila sjajna potpora Klubu, prije svega igračima na terenu. Zbog što kvalitetnijih odnosa Uprava i vodstvo Varteksa uskoro će izaći s prijedlogom novog načina komunikacije s navijačkom skupinom White stones", dodao je predsjednik.

O tome kako Uprava vrijedi 0 bodova već se dulje vrijeme može čuti u kuloarima, jer nisu baš ostvarena obećanja dana na sjednici Skupštine, a loše stanje, prvenstveno financijsko, zamaskirali su fantastični rezultati onih na travnjaku.

"Svjesni smo činjenice da financijska situacija u Klubu nije sjajna, ali Varteks nikada nikome nije i neće ostati dužan, pa tako ni igračima, posebice ovoj sjajnog generaciji koja se iz utakmice u utakmicu dokazuje na terenu. To će potvrditi i projekt koji će svoju realizaciju doživjeti uskoro, a riječ je o inicijativi koja će na dulje vrijeme osigurati normalne uvjete rada, ne samo za NK Varteks, već i za cjelokupni varaždinski sport", komentirao je to Horvat.

Radi li se tu o kreditu kojeg će zajednički uzeti Grad i Zajednica sportova, ili pak nečem sasvim drugom, nije poznato. Spomenut ćemo ovdje da je bilo govora i o tome da pojedini članovi Uprave napuštaju Klub, no glasnogovornik Siniša Kalajdžija otklonio je takva naklapanja, kazavši da svi u klubu i oko njega rade najbolje što mogu, kako bi dostojno pratili fantastičnu momčad koja nastaje na zelenom travnjaku usred Varaždina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!