Nogomet

"Jednako agresivno kao u Maksimiru"

Vedran Attias • srijeda, 26.08.2009.
"Jednako agresivno kao u Maksimiru"
Foto: Davor Sajko

Dinamo je otputovao u Škotsku gdje ih u četvrtak navečer očekuje uzvratna utakmica protiv Heartsa u koju hrvatski prvak ulazi s vrlo ugodnih četiri gola razlike, a prije samog leta trener Kruno Jurčić najavio je agresivan Dinamo koji ide po pobjedu...

Dinamova ekspedicija odletjela je dan prije utakmice u Edinburgh gdje Plavi dolaze s velikih 4:0 iz Maksimira. Unatoč prednosti, a poučen iskustvima iz Splita kada ga je zatvaranje utakmice umalo koštalo osvajanja kupa i utakmice protiv Salzburga kada ga isto je koštalo Lige prvaka, Kruno Jurčić najavljuje ofenzivan Dinamo: "Najbolje izgledamo kad igramo kao u prvom dvoboju s Heartsom; visoki pritisak, agresivnost i precizna pas igra."

"Zadnji vezni" izvirio je iz trenerske filozofije Dinamova trenera: "Volio bih da možemo mijenjati stilove pa da, kada nam to zatreba, koristimo zatvoreniju varijantu, ali jednostavno nismo još dovoljno zreli za to", rekao je Jurčić i nadaju se navijači zatvorio poglavlje svoje karijere pod naslovom: "Obrana rezultata". Naime, baš je taj način igre, što se tiče Dinama, prije početka utakmice redovito osuđen na propast jer Plavi mogu izvući dobar rezultat samo kada igraju nogomet, a ne dok gledaju kako protivnik igra.

Što se tiče sastava, promjena neće biti: "Vraća se Lovren umjesto Etta", najavio je trener Plavih i dodao kako će sve ostalo biti isto kao u prvom dvoboju.

Cufre debitira u nedjelju

Dinamov Argentinac Leandro Cufre ipak je dobio potrebne papire i aktualni prvaci Hrvatske stigli su ga registrirati na vrijeme tako da će branič konkurirati za sastav Krune Jurčića već ovu nedjelju kada u Maksimir dolazi Slaven Belupo.

Unatoč velikoj prednosti iz Maksimira, Jurčić se dobro pripremio za uzvrat pa je tako prošlog vikenda gledao prvenstvenu utakmicu Heartsa u kojoj su na domaćem terenu poraženi od Rangersa: "Hearts je igrao dobro cijelu utakmicu, imao vodstvo i čovjek više, ali nisu priveli utakmicu kraju pa su na koncu poraženi iz nesretnog jedanaesterca."

Prolaz je praktički riješen, no zato svaka pobjeda Dinama u Europi nosi bodove: "Nećemo se boriti samo za prolaz već i za europski koeficijent tako da nema nikakvog opuštanja", završio je trener Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!