Nogomet

Burno prijepodne u Gradskom vrtu

Petar Plevnik • četvrtak, 27.08.2009.
Burno prijepodne u Gradskom vrtu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako je redovita konferencija za novinare u Gradskom vrtu trebala poslužiti tek za predstavljanje Milana Pavličića, povratak osječkog napadača u bijelo-plavi dres ostao je u sjeni iznenadne promjene na funkciji sportskog direktora...

Burno je bilo prijepodne u Gradskom vrtu. Iako je glavni događaj na redovitoj press konferenciji trebalo biti predstavljanje Milana Pavličića, gradom se tijekom jutra proširila vijest kako Alen Petrović napušta funkciju sportskog direktora.

Da se nešto uistinu događa u Gradskom vrtu potvrdio je jak sastav u kojem su predstavnici bijelo-plavih izašli pred medije. Uz Milana Pavličića i trenera Tomislava Steinbrücknera, klub su predstavljali tehnički tajnik Damir Vuica, direktor Mile Dumančić te sad već bivši sportski direktor Alen Petrović.

Prvi se okupljenim novinarima obratio direktor kluba Mile Dumančić, koji je potvrdio vijest o odlasku Petrovića: "Odlukom uprave kluba došlo je do sporazumnog raskida ugovora između sportskog direktora Alena Petrovića i kluba", prepustivši potom riječ sad već bivšem sportskom direktoru, koji je ukratko iznio kronologiju cijelog slučaja: "Jučer popodne stigao je poziv od predsjednika kluba, koji je od mene tražio ostavku. Uzeo sam kraće vrijeme za razmišljanje i tijekom večeri pristao na sporazumni raskid, otkaz, ostavku, nazovite to kako želite."

Iako je odavao zbunjenost cijelom situacijom, Petrović se nije htio obrušiti na uprava kluba: "Predugo sam u ovom klubu i kao igrač i sada kao sportski direktor da bi se rastali u ružnim okolnostima i ne želim od ovog praviti nikakvu dramu. Mogu samo reći da sam radio profesionalno, najbolje koliko sam mogao u skladu s okolnostima. Održati se četiri i pol godine na ovoj funkciji, posebno su u ovakvim uvjetima, je uspjeh. Volio bih da moj nasljednik ima ono što ja nisam imao - da bar ima budžet od 100 000 kuna pa da zna da može nekoga dovesti."

"Prije ove i prošle sezone upozoravao sam na opasnost da se s ovako mladom ekipom uđe u prvenstvo, no nije bilo sluha ili mogućnosti da se nešto učini. Ako trebam platiti cijenu što sam forsirao domaće igrače, sa zadovoljstvom ću je platiti. S ovakvom momčadi trener i igrači moraju biti lišeni bilo kakvog imperativa."

Na pitanje zašto je predsjednik kluba od njega tražio ostavku, Petrović je tek rekao: "Ne bih o tome" te je, zahvalivši se svima okupljenima, ubrzo i napustio press konferenciju.

Riječ je potom ponovno preuzeo direktor Dumančić, koji se zahvalio Petroviću na svemu učinjenom u proteklom razdoblju naglasivši kako je Alen svojim ponašanjem i kao igrač i kao sportski direktor ostavio vrata NK Osijeka otvorenim.

Još više od same odluke da Petrović napušta klub novinare je iznenadila vijest da je klub već pronašao Petrovićevog nasljednika: "Mogu vas obavijestiti da će novi sportski direktor Osijeka biti Dragan Vukoja. Suglasnost je postignuta, ostaje nam tek usuglasiti tehničke detalje., potvrdio je Dumančić.

Kao i Petrović, i Dumančić na izričito pitanje koji su razlozi iznenadnog odlaska Petrovića i imaju li one veze sa zahtjevima Kohorte za odlaskom Petrovića i Dumančića iz kluba, nije bio raspoložen za komentare, kazavši tek "To morate pitati predsjednika".

U cijeloj strci oko smjene i imenovanja sportskog direktora u drugom planu ostao je povratak Milana Pavličića u Gradski vrt, koji će nakon godine dana provedene u mađarskom Fehervaru po treći put obući dres Osijeka. 29-godišnji Pavličić, koji je s Osijekom potpisao trogodišnji ugovor bio je kratak: "Ovo je treći put da oblačim dres Osijeka. Nadam se da ću pomoći momčadi svojim iskustvom, znanjem i kvalitetom te da ćemo se brzo dići s ovog mjesta na kojem se trenutno nalazimo i vratiti se u gornji dio ljestvice."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!