Košarka

Vujčić: "Eurobasket nije upitan"

Bernard Jurišić • četvrtak, 27.08.2009.
Vujčić: "Eurobasket nije upitan"
Foto: EPA

Ozljeda koju je doživio Nikola Vujčić u jučerašnjoj prvoj utakmici Efes kupa u Turskoj namrgodila je lice izbornika Jasmina Repeše i navijača hrvatske košarkaške vrste. Vujčić je prigodom jednog pokušaja polaganja istegnuo leđa, no ozljeda ne bi trebala utjecati na njegov nastup u Poljskoj...

Hrvatska je pobijedila Tursku u svom prvom okršaju na ovogodišnjem Efes kupu u Ankari. Dobra predstava imala je samo jednu lošu informaciju - Nikola Vujčić zbog ozljede leđa na parketu je proveo samo pet minuta.

"Prilikom jednog polaganja netko me od Turaka gurnuo u leđa, izgubio sam ravnotežu prilikom doskoka i ukočilo me u leđima. Mislim da nije ništa ozbiljnije, nekoliko dana ću morati mirovati i mislim da ću biti spreman za završni tjedan priprema", izjavio je centar Olympiacosa jutro nakon utakmice za Sportnet.hr.

Vezane vijesti

"Vujo" će vrlo vjerojatno propustiti utakmicu protiv Njemačke u petak i posvetiti se potpunom oporavku. Eurobasket ne bi smio biti upitan. "Ne dolazi u obzir da zbog ovog propustim Eurobasket, moram se oporaviti. Napunio sam adrenalinske baterije do maksimuma, željan sam dobrog nastupa i dobrog rezultata u reprezentativnom dresu. Dat ću sve od sebe da se u narednih desetak dana potpuno oporavim i budem spreman za sve što nas čeka".

Nakon propuštenog Eurobasketa u Španjolskoj i Olimpijskih igara u Pekingu, najbolji hrvatski košarkaš minulih godina još uvijek mora odgovarati na pitanja "zašto". "Svi koji su htjeli slušati što govorim, znaju zašto me nije bilo. Ta je priča završena, sad sam tu i imam ogroman motiv pomoći reprezentaciji da dođe što dalje".

Prvi cilj naše reprezentacije je dohvatiti jedno od mjesta koje vode na Svjetsko prvenstvo u Turskoj dogodine. Hoće li taj cilj biti "blagoslovljen" jednom od medalja, Vujčić nije želio prognozirati.

"Ne bavim se klađenjem i zaista ne znam što će biti. Znam samo da ćemo dati sve od sebe, a dokle će nas to dovesti vidjet ćemo. Favoriti? Na turniru će biti nekoliko momčadi među kojima svatko svakog može dobiti, a do medalje može šest-sedam reprezentacija. Španjolci su svakako prvi favoriti, no nikako nisu apsolutni. Svašta će se događati u Poljskoj, a moja jedina želja je da budemo zdravi i da nas pomazi malo sreće koja nam je često u zadnje vrijeme okretala leđa".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!