Nogomet

Dužnicima prijeti izbacivanje iz Lige prvaka

Antonija Pavlić • četvrtak, 27.08.2009.
Dužnicima prijeti izbacivanje iz Lige prvaka
Foto: UEFA

Predsjednik krovne europske nogometne organizacije Michel Platini potvrdio je kako će ozbiljno sankcionirati klubove koje u skoroj budućnosti ne podmire dugove, a jedna od mogućih disciplinskih mjera je i izbacivanje iz Europe...

Michel Platini uveo je od dolaska na čelo Uefe niz pozitivnih promjena i noviteta u europski nogomet, a sada se sprema i na hrabar i potrebit korak sankcioniranja svih klubova s dugovanjima i eliminiranja ih iz europskih natjecanja.

Nova financijska pravila na snagu će stupiti 2012. godine i klubovima će zabranjivati trošenje više novca nego što ga imaju.

"Ne može se dogoditi da klubovi troše novce koje nemaju. U naredne tri godine ćemo vidjeti hoće li i kako pokriti dugove, u suprotnome slijede sankcije."

Najveći "dužnici" u europskome nogometu engleski su premierligaši Manchester United i Liverpool, koje su do grla zadužili uglavnom novopostavljeni američki vlasnici, a u isti koš s njima mogao bi stati i madridski Real, koji je za kupnju Kake i C.Ronalda ovoga ljeta morao dignuti ogromne kredite u banci.

"Nije problem ako klub digne kredit za kupnju igrača i kasnije ga uredno podmiri. Problem nastaje ako je i dvije godine kasnije u minusu, a ništa se ne pokreće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuropski kupovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!