Nogomet

Dinamo u trećoj jakosnoj skupini

Ivor Krapac • petak, 28.08.2009.
Dinamo u trećoj jakosnoj skupini
Foto: Kristijan Komarica

Nakon okončanja četvrtog pretkola Europske lige, Dinamo je doznao potencijalne protivnike u natjecanju po skupinama. Točnije, zasad je lakše odrediti s kime se neće moći susresti...

Dinamo će u petak na ždrijebu biti izvučen iz treće jakosne skupine, u kojoj su i Hertha, praški dvojac Sparta i Slavia, bukureštanski imenjak hrvatskog prvaka, atenski AEK, Levski iz Sofije, Athletic Bilbao, beogradski Partizan, Hapoel Tel Aviv, Twente Enschede i Fulham. S njima se neće moći sastati, a iz ostalih jakosnih grupa mogu stići dosta povoljne, ali i ne baš obećavajuće varijante.

Iz najjačeg "šešira" bi se u taboru Modrih vjerojatno najviše veselili Steaui ili možda, s obzirom na lijepu tradiju u međusobnim susretima, nizozemskom velikanu Ajaxu, dok su u krugu mogućih protivnika iz tog jakosnog razreda i Werder, Villarreal, Roma, PSV, Šahtar, lisabonski Sporting, HSV, Benfica, Valencia i Panathinaikos.

U drugoj jakosnoj skupini Modri se vjerojatno ne bi pobunili na belgijski dvojac, Club Brugge ili Anderlecht, bečku Austriju, škotski Celtic ili švicarski Basel, koji se prije koju sezonu u Zagrebu jedva izvukao s bodom. Fenerbahče, Everton ili Lazio su lošije varijante iz tog "šešira".

U posljednjoj jakosnoj skupini izdvajaju se dva kluba iz liga petice, Genoa i Toulouse, a tu ima i priličan broj manje zvučnih, ali opasnih protivnika.

Jakosne skupine:
Werder Bremen
Villarreal
Roma
PSV Eindhoven
Šahtar
Sporting Lisabon
HSV
Benfica
Valencia
Panathinaikos
Ajax
Steaua Bukurešt

Fenerbahče
Basel
Lille
Celtic
Everton
Club Brugge
Heerenveen
Galatasaray
Anderlecht
Austria Beč
FC Kobenhavn
Lazio

Hertha
Sparta Prag
Dinamo Bukurešt
AEK Atena
Slavia Prag
Levski Sofija
Athletic Bilbao
Partizan Beograd
Hapoel Tel Aviv
FC Twente
Dinamo Zagreb
Fulham

CSKA Sofija
Toulouse
CFR Cluj
Genoa
Rapid Beč
Timisoara
BATE Borisov
Nacional Funchal
Salzburg
Sturm Graz
Ventspils
Sheriff Tiraspol

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!