Vodeni sportovi

Kljaković Gašpić u vodstvu

Sportnet • petak, 28.08.2009.
Kljaković Gašpić u vodstvu

Kao i u Danskoj, hrvatski jedriličar vodi i u Bugarskoj gdje se održava Europsko prvenstvo klase Finn...

Savršen dan bio je četvrtak za Ivana Kljakovića Gašpića na Europskom prvenstvu klase Finn u bugarskoj Varni. Ivan je pobijedio oba plova i stekao značajnu prednost u odnosu na ostatak flote! Nakon osam jedrenja Kljaković Gašpić ima čak 21 bod prednosti ispred britanskog dvojca Scott i Wright na drugom i trećem mjestu. Marin Mišura još bolje stoji nego jučer, napredovao je na peto mjesto, samo četiri boda ga dijeli od drugog.

Kljaković Gašpić o jedrenju je rekao: "Puhalo je desetak čvorova, nije bilo previše, taman za izvisiti se. Dobro sam startao oba plova. Jučerašnja prva dva plova su me opametila, nisam donosio kratkoročne odluke kao jučer, već sam čekao svoju priliku. U ključnim trenucima sam donio dobre odluke, tako da sam se mogao odvojiti od flote. Nakon toga sam samo kontrolirao situaciju, pokrivao flotu i nitko me nije imao šanse proći. Ušao sam u oba plova prvi s prednošću od 200 – 300 metara."

Marin Mišura bio je danas treći i osmi. Marin kaže: "Prvi plov bio je danas dosta sličan jučerašnjem. Jedan dio plova sam i vodio, nije se znalo tko će prvi okrenuti, Bambi ili ja. Ivan je prošao, ja sam se dalje borio s Wrightom za drugo mjesto kad sam dobio penal i tako ušao treći. U drugom plovu bilo je također jako neizvjesno. Samo su se Bambi i Potsma odvojili, ušao sam osmi, a da je bilo tri – četiri metra naprijed mogao sam i treći. Bilo me strah drugog penala, koji bi mi donio puno negativnih bodova. Nisam baš bio zadovoljan s brzinom u vjetar. Naš šest je danas odjedrilo vrhunski, vrlo smo blizu s bodovima, ali mislim da bi se utra situacija ipak trebala malo očistiti. Koncentracija će sigurno biti najveći faktor."

Josip Olujić je 28., peti među juniorima, dok Nikola Barić zauzima 62. mjesto. Još su tri plova do kraja. Sutra se jedre još dva plova za cijelu flotu, nakon čega će deset najbolji steći pravo nastupa u subotnjem finalu i plovu za odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!