Nogomet

"Lijepo je srušiti Aston Villu"

Antonija Pavlić • petak, 28.08.2009.
"Lijepo je srušiti Aston Villu"
Foto: EPA

Bivši napadač Hajduka Nikica Jelavić svakoga tjedna posljednjih mjeseci iznova dokazuje svoju nogometnu klasu. Odličnim igrama i pogocima u europskim kupovima preporučio se i izborniku Slavenu Biliću, nakon što ga je hrvatska javnost već gotovo otpisala i proglasila "izgubljenim" slučajem...

Praznik nogometa danas je u Austriji, Rapid Beč, Austria i Sturm izborili su plasman u skupine Europske lige i tako izazvali golemo oduševljenje u domovini, dovevši se na prvo mjesto gotovo svih tamošnjih tiskovina.

U prvome planu austrijskih kolega ipak je senzacionalno eliminiranje Aston Ville od strane bečkog Rapida, čiji je autor hrvatski napadač i bivši Hajdukovac Nikica Jelavić.

"Odličan je osjećaj zabiti tako uglednom i velikom klubu kao što je Aston Villa. Ne želim se posebno isticati - najvažnije je da smo zabili, isto sam tako sada mogao i žaliti zbog nekoliko propuštenih prigoda", pričao je nakon utakmice samokritični Jelavić.

U prvom je susretu u Beču Jelavić mrežu Aston Ville zatresao već u 16. sekundi, upisavši se u povijest kluba kao strijelac najbržeg pogotka u europskim natjecanjima. Jučer je situacija ipak bila nešto drugačija; prolaz su sve do 76. minute u nogama držali Englezi, no Jelavić se s takvim raspletom nije mogao pomiriti i ponovno je zgoditkom pokopao sve Villine šanse u pozitivan rasplet.

"Dobro smo otvorili susret, poveli s 2:0, a mogli i povećati rezultat, no lopta nije htjela u gol. Generalno mogu reći da sam zadovoljan, iako i pomalo razočaran zbog ovog ranog ispadanja. Iskustvo skupina Europske lige bilo bi veoma korisno mojim mladim igračima, no sigurno ćemo pokušati ponovno", rekao je menadžer momčadi s Villa Parka Martin O'Neill.

Dva pogotka s kojima je Jelavić toliko unesrećio O'Neilla tek su djelić impresivne ovogodišnje europske statistike mladog Hrvata koji je jučer proslavio 24. rođendan. U 2. pretkolu s dva je pogotka bio inicijator prolaza protiv Vllaznije, a svoj je pečat dao i kolo kasnije, asistiravši, a potom i zabivši ciparskom APOP-u.

Potvrdu uistinu životne forme možemo tražiti i u posljednjoj utakmici austrijskog nacionalnog prvenstva, u kojoj je s dva pogotka osmijeh s lica skinuo i LASK-u. Definitivno statistika i igrač, koji se moraju pratiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!