Nogomet

Jurić zadobio potres mozga

Antonija Pavlić • petak, 28.08.2009.
Jurić zadobio potres mozga
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Ivan Jurić zaradio je potres mozga u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Europske lige svoje Genoe i Odensea...

Odnedavni član izabrane hrvatske nogometne vrste Ivan Jurić zaradio je u jučerašnjoj utakmici 4. pretkola Europske lige između Genoe i Odensea potres mozga (prolaz u skupine EL pripao je Talijanima).

30-godišnji defenzivni vezni Genoe u 14. je minuti nastradao u duelu s Djembom Djembom, a težak udarac glavom u travnjak prouzrokovao mu je, kako se kasnije pokazalo, potres mozga.

"Ivan je izgubio svijest u zračnom duelu i svom je težinom nekontrolirano pao na travnjak. Prema informacijama kojima raspolažemo, dobio je potres mozga i klupski liječnik mu je odredio 72-satno mirovanje. Po povratku u Genou, u petak poslijepodne, napravit će se dijagnostika magnetskom rezonancijom nakon koje će se znati više o prirodi same ozljede", rekao je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Jurica Rakić, a prenio je glasnogovornik HNS-a Davor Gavran.

"Ne bih se upuštao u prognoze o vremenu mogućeg oporavka prije nego budemo raspolagali valjanim informacijama. Pričekajmo rezultate magneta, no ono što mogu kazati jest da su ozljede glave i u najbezazlenijem obliku uvijek opasne i traže najviši stupanj opreza."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!