Vodeni sportovi

Mlade Barakude u finalu!

Nikola Movrić • subota, 29.08.2009.
Mlade Barakude u finalu!
Foto: Martina Japundžić

Hrvatski reprezentativci su odličnom igrom u polufinalnom dvoboju Svjetskog juniorskog prvenstva uspjeli osigurati plasman u finale! Prepreka je večeras bila reprezentacija Crne Gore koja je uspješno svladana s 8:6...

Crna Gora – Hrvatska 6:8 (2:1, 1:1, 2:4, 1:2)

Šibenik, vanjski bazen u Crnici, gledatelja 1500

Crna Gora: Kandić (12 obrana), Vidović 1, N. Marković 1, Lučić, Nikčević, V. Marković 1, Porobić, Sarić 1, Latinović 1, Murišić 1, Mandić, Vico, Ribac, izbornik: Veselin Krivokapić.

Vezane vijesti

Hrvatska: Selem (9 obrana), Benić 1, Marinić–Kragić 1, Ivanković 1, Geratović, Macan, Vlahović 2, Milaković 2, Kolar, Bautović, Lušić, Pavlović 1, Jukić, izbornik: Ivica Tucak.

Igrač više: Crna Gora 1/5, Hrvatska 3/6

Utakmica nije počela obećavajuće za Hrvatsku. Crnogorci su već u prvoj četvrtini poveli i otišli na prvi odmor s golom prednosti. Ni u drugoj četvrtini nije bilo ništa bolje za našu reprezentaciju. Tad je protivnicima uspjelo povisiti rezultat na 3:1. Tada je hrvatski selektor Tucak povukao potez i na vrata umjesto Selema stavio Jukića. Nakon toga naša je reprezentacija do kraja četvrtine uspjela smanjiti rezultat na 3:2 pogotkom Benića.

Sredinom treće četvrtine bude se mladi Hrvati koji uspijevaju napraviti pravi preokret. Najprije su pogotkom Vlahovića uspjeli izjednačiti. Ali su ubrzo nakon toga i primili dva pogotka te tako zaostajali 3:5. Tucak u tom trenutku vraća Selema na gol i tad su se razigrali i napadači. Najprije smo pogocima Milakovića i Marinića Kragića uspjeli izjednačiti, a potom Ivanković postiže pogodak za prvo hrvatsko vodstvo na večerašnjoj utakmici. Tako smo na treći odmor zasluženo otišli s golom prednosti.

U zadnjoj četvrtini Crnogorci uspijevaju izjednačiti pogotkom Sarića. Iako naši nisu uspjevali iskoristiti igrača više, srećom za nas protivnici to nisu kaznili. Odmah nakon toga isključen je bio Crnogorac Nikčević, što je spretno iskoristio Vlahović i poveo Hrvatsku u vodstvo. Za veliko olakšanje kako na tribinama tako i u samoj reprezentaciji pobrinuo se Milaković, koji zabija za konačnih 8:6.

U finalu će se mlade Barakude susresti s reprezentacijom Grčke koja je uspjela pobijediti Srbiju. Nema sumnje da će tribine biti pune, a budu li naši odigrali od prve minute kako treba smiješi nam se zlato. Daj Bože!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!