Rukomet

Červar: "Treba nam još pojačanja"

Matej Milanović • nedjelja, 30.08.2009.
Červar: "Treba nam još pojačanja"
Foto: Kristijan Komarica

Na prijateljskom rukometnom turniru Poreč handball cup treneri Metalurga, Gorenja i Gummersbacha dali su za Sportnet.hr svoje mišljenje o predstojećoj sezoni i o igrama na ovom turniru. Lino Červar i Sead Hasanefendić očekuju tešku sezonu, a naš izbornik nada se da će dobiti još nekoliko pojačanja kako bi bili sposobni postići dobre rezultate...

Novopečeni trener Metalurga iz Skopja, Lino Červar, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim pripremama: "Pripreme su za sada dobre, zadovoljan sam. Važne su nam ovakve teške utakmice kojim možemo vidjeti gdje smo i adekvatno se pripremiti za sezonu. Još ćemo odigrati nekoliko ovakvih susreta i to će nam dobro doći."

Hrvatski izbornik zadovoljan je i ekipama koje su se okupile na ovom turniru odnosno jačinom turnira za kojeg se nada da će se održavati i idućih godina: "Odličan je nivo. Stvarno je visok mislim da su se ovdje okupile izvrsne ekipe i nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan. Zbog toga što je to dobro imati ovakve jake pripremne turnire i zbog promocije rukometa."

Na pitanje o mogućnostima svojeg sastava Červar je ne samo riječima već i govorom tijela jasno dao do znanja da ga čeka jako težak posao kako bi od ovog sastava stvorio momčad koja i u Europi može igrati važnu ulogu: "Bojim se da će nam biti jako teško u ovoj sezoni. Treba nam još pojačanja, još nekoliko. Posebno su nam potrebne prinove na vanjskim pozicijama."

Dušan Podpečan, vratar Cimosa iz Kopra, koji je u ova dva susreta s klupe gledao odlične izvedbe Darka Stanića, posebno u današnjem susretu s Gummersbachom, očekuje da će on i njegovi suigrači u ovoj sezoni biti ravnopravni Celju i velenjskom Gorenju i nada se da će stići do naslova, iako ne smatra da bi eventualni neuspjeh nužno značio i razočaravajuću sezonu: "Cilj je svakako boriti se za najviše pozicije u prvenstvu. Mi imamo ekipu za to i pokušat ćemo ostvariti maksimum kako u prvenstvu tako i u Kupu. Najvažnije je da budemo u stanju boriti se sa Celjem i Gorenjem. Ako dođe i naslov prvaka bilo bi super. Što se Europe tiče tu nema nekih posebnih ciljeva. Puno će ovisiti o ždrijebu."

Podpečan je dao svoje mišljenje i o Zagrebu i njihovom jučerašnjem susretu: "Jučer mi je Zagreb djelovao kao dobra momčad. Međutim, mi smo bili loši. Nismo odigrali onako kako smo mogli i nismo pokazali sve što znamo. U konačnici najviše me zasmetala razlika. Mislim da je ona ipak bila prevelika i da nije tolika razlika u kvaliteti između nas i njih. Ipak, to su još pripremne utakmice, ne treba na njima praviti završne sudove."

Trener slovenskog sastava, Matjaž Tominec smatra da je naša najjača rukometna momčad na visokom nivou bez obzira na odlazak dvojice veoma važnih igrača: "Zagreb je jedna dobra ekipa. Ostavili su stvarno dobar dojam na mene. Istina je da su im otišli Duvnjak i Vori, ali dolaskom Lokea dobili su puno u napadu i dobro su pokriveni na svim pozicijama. Mislim da mogu napraviti dobar rezultat u Europi."

Tominec je kao i Červar zadovoljan cjelokupnim turnirom i smatra da će im pomoći u pripremi za sezonu: "Turnir je dobar. Visok je nivo momčadi i sigurno je to dobra priprema za sezonu. Mi smo svoje pravo lice pokazali tek danas. Naime, imali smo proteklih dana dvije jako naporne utakmice i protiv Zagreba smo bili pomalo izmoreni, tako da nismo pružili našu najbolju igru."

Svoja razmišljanja o pripremama za ovu sezonu dao je i trener Gummersbacha Sead Hasanefendić: "Ja sam dosta zadovoljan pripremama. Sad na ovom turniru igramo tri jake utakmice, ali možda su čak i prejake za ovaj trenutak predsezone. Ovako blizu početka Bundeslige možda bi bilo bolje nekoliko slabijih susreta za moral i konačno uigravanje."

Hasanefendić očekuje tešku sezonu zbog financijskih problema u klubu i odlaska nekih bitnih igrača među kojima je izvrsni strijelac Momir Ilić: "Što se naše sezone tiče, nije da imamo neka posebna očekivanja. Otišli su nam jako bitni igrači i teško ćemo ostvariti neki veći rezultat. Morali smo se krpati s nekoliko mladih igrača i na ovom turniru ih pokušavamo rotirati što je više moguće. Posebno smo to radili u ovoj današnjoj utakmici protiv Kopra. Nismo toliko rotirali jučer protiv Metalurga jer smo imali imperativ da ih dobijemo, pa smo koristili one najbolje gotovo cijelu utakmicu. Sve u svemu, bit će ovo jedna jako teška sezona za Gummersbach jer imamo velikih financijskih problema i samim time imamo puno slabiji igrački kadar nego prošlih sezona."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!