Automoto

Capirossi i Suzuki produljili suradnju

Maja Giljanović • nedjelja, 30.08.2009.
Capirossi i Suzuki produljili suradnju
Foto: EPA

Loris Capirossi je stavio potpis na produljenje ugovora koje mu je pripremio Suzuki. Talijan će ostati još godinu dana čime je nakon što je doveden Alvaro Bautista izvisio Chris Vermeulen.

Loris Capirossi je najiskusniji vozač Svjetskog prvenstva, a ni u 36. se godini nije zasitio utrka: "Uživam u natjecanju, uživam u adrenalinu koji prati utrke, a i moje su ambicije visoke kao i doba kad sam se probijao prije gotovo 20 godina. Što se samog Suzukija tiče, volim raditi sa svojom ekipom, uživamo zajedno i čine me da se osjećam kao kod kuće".

Talijan je svoju prvu utrku u klasi do 125 kubika osvojio još prije 19 godina, bio je svjetski prvak i u najslabijoj i u srednjoj klasi, a Suzukiju se priključio uoči 2008., popunio poziciju koju je svojim odlaskom otvorio John Hopkins, a dvogodišnji su mu ugovor Japanci produljili još jednu sezonu.

"Lorisov karakter, iskustvo i tehnička potkovanost neprocjenjivi su. Sigurni smo da će biti vrhunski mentor Alvaru, ali poznavajući ga teško da će se zadovoljiti sporednom ulogom zbog čega očekujemo sjajnu sezonu", izjavio je šef momčadi Paul Denning.

Bivši (2006.) svjetski prvak u klasi do 125 cmm 24-godišnji Bautista u MotoGP stiže iz srednje klase - šest utrka prije kraja je drugi 12 bodova iza Hiroshija Aoyame - za Suzuki je potpisao na dvije godine, a o Chrisu Vermeulenu kolaju govorkanja da gotovo sigurno prelazi u Tech3Yamahu.

"U pregovorima smo s nekoliko momčadi i još ništa nije konačno dogovoreno. Nakon Indianapolisa bit ćemo pametniji", izjavio je Australac koji bi u privatnoj Yamahi trebao zamijeniti Jamesa Toselanda (Britancu u studenom istječe ugovor).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!