Ostali sportovi

Kišerlovski odličan 20.

Maja Giljanović • nedjelja, 30.08.2009.
Kišerlovski odličan 20.
Foto: Sandro Donda

Hrvatski olimpijac Robert Kišerlovski pokazao se u sjajnom svjetlu na drugoj etapi 64. izdanja posljednje od tri najveće biciklističke utrke svijeta Vuelta a Espane...

22-godišnji Riječanin Robert Kišerlovski (Fuji-Servetto) u drugoj je, 203 kilometra dugačkoj etapi Vuelta a Espane osvojio izvrsno 20. mjesto. Hrvatski je olimpijac ciljem u Emmenu (start je bio u Assenu) prošao u vremenu pobjednika etape Geralda Cioleka.

Nijemac u talijanskom Milramu je na drugom mjestu ostavio Talijana Fabija Sabatinija (Liquigas) i trećem Britanca Rogera Hammonda (Cervelo), a najveći je favorit etape ravne doslovce poput palačinke - ni u jednom trenutku biciklisti se nisu uspeli više od 20 metara iznad razine mora - Belgijac Tom Boonen (Quick Step) prerano krenuo u finiš (300 m) bez podrške svojih momčadskih kolega, puknuo i osvojio samo osmo mjesto.

Zlatna majica vodećeg nakon dvije etape i dalje je u vlasništvu Švicarca Fabiana Cancellare (26.) koji ispred Cioleka na drugom i Boonena na trećem mjestu ima osam i devet sekundi prednosti. Najveći favoriti Ivan Basso (Liquigas) i Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) su osmi (54.) i deveti (31.), pobjednik prije tri godine Aleksandar Vinokurov (Astana) je 63. (danas 97.), a naš je Kišerlovski poziciju bolji 62.

Treća etapa Vuelte kojoj je ovo tek drugi put u povijesti da je startala izvan Španjolske - nakon 1997. i Portugala - sutra se vozi u duljini od 185 kilometara od Zutphena do Venloa.

Vuelta a Espana, 2. etapa:
1.Ciolek (Njemačka, Milram) 4h43:12
2.Sabatini (Italija, Liquigas) 0
3.Hammond (Velika Britanija, Cervelo)
4.Greipel (Njemačka, Columbia) 0
5.Farrar (SAD, Garmin-Slipstream) 0
...
20.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Fuji-Servetto) 0
...
173.Wegelius (Velika Britanija, Silence-Lotto) +1:00

Ukupan poredak:
1.Cancellara (Švicarska, Saxo Bank) 4h48:32
2.Ciolek (Njemačka, Milram) +8
3.Boonen (Belgija, Quick Step) +9
4.Farrar (SAD, Garmin-Slipstream) +12
5.Mouris (Nizozemska, Vacansoleil) +14
...
62.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Fuji-Servetto) +35
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!