Automoto

Lorenzo žali za izgubljenim bodovima

Matej Milanović • ponedjeljak, 31.08.2009.
Lorenzo žali za izgubljenim bodovima
Foto: EPA

Valentino Rossi svojim je padom u Indianapolisu dao priliku Jorgeu Lorenzu da ponovno otvori ovogodišnje MotoGP prvenstvo. Talijan je priznao da je njegova krivica što je pao i izgubio pola ogromne prednosti od 50 bodova. Lorenzo je pak pomalo tužan što je prošlim padovima ugrozio sezonu...

Valentino Rossi priznao je da je svojom pogreškom prerano okončao utrku iako mu u prvom trenutku uopće bije bilo jasno zašto je izletio: "Završio sam previše široko na prvom zavoju i kako bi bih se vratio na pravu liniju otišao sam previše u lijevo gdje je bio prljavi dio staze. Kako sam se nagnuo na desno jednostavno mi je odletio motor. Iskreno u tom trenutku mi nije jasno što se dogodilo, ali sad sam pregledao sve podatke i definitivno sam promašio vozeću liniju. Istina je da sam malo gubio zadnji dio motora, ali ipak mislim da je problem što sam kočio na prljavom djelu piste."

Na kraju Doktor je dao kratak komentar na činjenicu da je prvenstvo ponovno otvoreno: "Bilo bi dovoljno da budem drugi sve do kraja s onih 50 bodova prednosti. No, to bi vjerojatno bilo prelagano."

Posebno je sretan bio današnji drugoplasirani Alex De Angelis koji još nema ugovor za iduću sezonu: "Ovo je veliko zadovoljstvo. Izgubio sam puno vremena na početku s Edwardsom. Kad sam ga napokon prošao vidio sam da drugi imaju problema i jednostavno sam nastojao ne griješiti. Bila je teška i kompleksna utrka, ali super je i ovako. Nažalost ja još ne znam što ću iduće sezone. Razgovarao sam s mnogo momčadi i postoje neke mogućnosti, ali sve je to jako komplicirano tako da će još trebati vremena prije nego shvatim što je najbolje učiniti. U svakom slučaju ja bih želio ostati u MotoGP-ju."

Jorge Lorenzo miješao je zadovoljstvo zbog pobjede s tugom i ljutnjom što je glupo izgubio bodove nekim nepotrebnim padovima. Španjolac koji ima strašno veliki talent očito nije izvukao dovoljno pouka iz prošle sezone u kojoj je radio slične stvari i čak smatra da mora ići uvijek na rizik iako bi mu to moglo i u budućnosti odnijeti pokoje prvenstvo: "Jako sam sretan, ali i tužan zbog svih ovih padova koje sam napravio do sada. Bez njih bio bih još više. Ali, što je tu je. Ako želite naslov prvaka svijeta morate ovako voziti, na samoj granici. Ovaj put su Valentino i Dani pali. Žao mi je za njih, ali ja sam osobno sretan."

Lorenzo, koji je danas ponovno otvorio borbu za naslov prvaka, prokomentirao je i samu utrku u kojoj je danas došao do pobjede: "Zadovoljan sam jer je ovo prvi put da mi je ovako dobro s motorom. Mislim da sam mogao ići još brže da Valentino nije pao. Na početku utrke imao sam poteškoća kako bih slijedio Valentina i Danija, no bilo je dovoljno nekoliko krugova i stvari su krenule na bolje. Kada sam prešao Valentina činilo mi se da je on išao sporije od mene. Ne znam je li želio da ga prođem, ili jednostavno nije mogao bolje. Ja sam to iskoristio i pokušao ići što brže kako bih mu pobjegao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!