Nogomet

Europa ipak u Maksimiru

Vedran Attias • petak, 04.09.2009.
Europa ipak u Maksimiru
Foto: Davor Sajko

Uefina inspekcija pregledala je Maksimir i, iako nije bila u potpunosti zadovoljna napravljenim, dozvolila Dinamu odigrati utakmice ovosezonske Europske lige na stadionu u Zagrebu...

Kao i svake godine prije europskih ispita, u Dinamu drhte zbog stanja u kojem se nalazi Maksimir, a isto je i ove sezone - (ne)zadovoljavajuće. Uefa je prije početka eurosezone pohodila Maksimir i složila popis poslova koji se moraju obaviti kako bi se na nacionalnom stadionu mogle igrati utakmice Europske lige. Dinamo nije ispunio sve stvari s popisa, no očito su Plavi napravili dovoljno za zeleno svjetlo.

Dinamo je sredio sjedalice i rasvjetu, no mnogo je još toga ostalo za riješiti, a najviše što se tiče medijskih prostora: "Riječ je o potpuno drukčijem načinu medijskog praćenja utakmica nego što je to bilo dosad. To donosi i određenu količinu posebnih zahtjeva što naravno ima i svoju cijenu. Ukratko, morat ćemo investirati", objasnio je direktor kluba Damir Vrbanović, inače visoko pozicioniran u Uefi i jedan od glavnih razloga zašto krovna europska nogometna organizacija godinama "žmiri na jedno oko" kada je u pitanju Maksimir.

Vezane vijesti

Naravno, postavlja se pitanje što će biti jednom kada Uefa konačno odluči reći "sad je stvarno dosta" i pošalje Dinamo u Sloveniju ili Varaždin kako bi odigrao europsku utakmicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!