Rukomet

Barcelona ili Ciudad Real pitanje je sad?

Željko Kubatka • subota, 05.09.2009.
Barcelona ili Ciudad Real pitanje je sad?
Foto: Bruno Karadža

Utakmica Super kupa uvod je u početak nove, 20. po redu, sezone Asobal lige u kojoj će Barcelona pokušati prekinuti dominaciju Reala, pobjednika zadnja tri španjolska prvenstva...

Tjedan dan prije dvadesetog izdanja Asobal lige igra se utakmica Super kupa između Barcelone i Ciudad Reala, dva glavna favorita za osvajanje španjolskog prvenstva. Biti će to pravi rukometni spektakl u Guadalajari, sličan njemačkom Super kupu.

Najtrofejniji španjolski i europski rukometni klub Barcelona ulazi u novo prvenstvo gladan uspjeha i s velikim ambicijama. Katalonci su odlučni u namjeri da prekinu dominaciju kluba iz kraljevskog grada Ciudad Reala. Za milijun eura je otet Siarhei Rutenka Realu, dovedeni su Danijel Šarić i Konstantin Igropulo i uz Nagya, Boldsena, Hansena i Ikera Romera Barca juriša na španjolski i europski vrh.

Ciudad Real je puno izgubio odlaskom Rutenke i Stefanssona, dovedni su Igor Evdokimov i iskusni Argentinac Eric Gull. Bez obzira na odlaske najboljih igrača kraljevski grad i dalje ima respektabilnu ekipu sposobnu za osvajanje trofeja i u Ligi prvaka, na klupi Talant Dujshebaev, vratari Šterbik i Hombrados, krila Davis, Kallman i Abalo, bekovi Entrerrios, Fernandez, Metličić, Gull, Rodriguez, te pivoti Evdokimov i Dinart, koji se neće pomiriti sa sporednom ulogom. Gledat ćemo ih u Zagrebu u utakmicama Lige prvaka.

Real Ademar ćemo posebno pratiti jer u njemu igra najviše hrvatskih igrača. Hrvatski reprezentativci Damir Bičanić, Danis Buntić i Mirko Alilović su osvajači španjolskog kupa u protekloj sezoni kada su u finalu porazili Barcelonu. Ovaj vikend morat će u kvalifikacijama izboriti mjesto u Ligi prvaka.

Prošlogodišnjeg osvajača trećeg mjesta, klub Valladolid, vodi odličan trener, bivši španjolski izbornik Juan Carlos Pastor ,bez većih igračkih zvijezda ali s kolektivnom igrom koju pružaju i ove godine će biti u vrhu u domaćem prvenstvu dok će u Ligi prvaka posebno vruć biti upravo teren u Valladolidu.

To su četiri kluba koja će se i ove godine boriti za vrh u Asobal ligi, a u Ligi prvaka Ciudad Real i Barcelona su favoriti i za osvajanje naslova europskog prvaka.

Mogu im se priključiti San Antonio, klub našeg Davora Dominikovića i odličnog srpskog reprezentativca Ratka Nikolića te slavni katalonski klub Granollers, iza Barcelone najuspješniji klub u španjolskom prvenstvu. Oba kluba će predstavljati španjolski rukomet u Kupu pobjednika kupova.

Od hrvatskih rukometaša u Asobal ligi se još su tu Ivan Vukas u Torrevijei te splitski vratar Vladimir Božić u Cuenci 2016, klubovi koji će se boriti za opstanak.

Na gala priredbi prije utakmice Super kupa proglasiti će se i najbolji pojedinci u prošlosezonskom izdanju Asobal lige a to su:

Najbolja sedmorica:
Golman: Arpard Šterbik
Lijevo krilo: Juanín Garcia
Lijevi vanjski: Jerome Fernandez
Pivot: Hector Castresana
Srednji vanjski: Dani Sarmiento
Desno krilo: Luc Abalo
Desni vanjski: Olafur Stefansson

Najbolji obrambeni igrač: Didier Dinart
Najbolji trener: Talant Dujshebaev, Ciudad Real
Najbolji strijelac: Marko Ćuruvija (209 golova)

I ove godine rukometna ekipa Sportnet.hr-a će redovito pratiti i izvještavati vas o španjolskom prvenstvo u kojem nas očekuje puno vrhunskog rukometa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!