Vodeni sportovi

Kostov/Cupać na kraju 12.

Sportnet • nedjelja, 06.09.2009.
Kostov/Cupać na kraju 12.

Završilo je još jedno veliko prvenstvo u hrvatskim vodama. Novi europski prvaci u 49eru su Talijani Pietro i Gianfranco Sibello, srebro su uzeli Britanci Brotherton/Asquith, a broncu Austrijanci Delle Karth/Resch. Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 12. mjesto što je njihov najbolji rezultat i najbolji rezultat neke hrvatske posade na Europskim prvenstvima ove olimpijske klase.

U subotu je po buri snage oko 16 čvorova najprije odjedren zadnji plov za zlatnu i srebrnu skupinu, nakon čega je deset najboljih nakon šest dana natjecanja i 17 plovova ušlo u finalni plov za odličja, koji se također jedrio po buri snage 10 do 15 čvorova.

Kostov/Cupać odlično su startali taj 17. plov. Pavle Kostov nam je ispričao: "Na prvoj oznaci smo bili osmi što nam je bilo dovoljno da zadržimo mjesto u prvih deset, međutim bura kao bura, u drugoj stranici smo izabrali krivu stranu, izgubili deset mjesta i više nije bilo prostora za povratak."

Petar Cupać dodaje: "Europsko prvenstvo u Zadru je stvarno za nas bilo jedna od najtežih regata, bili smo kući i imali smo ogromnu želju da tu napravimo što bolji rezultat. Međutim, od samog početka nismo imali ono malo sportske sreće koja je potrebna za vrhunski rezultat, u nijednom plovu nas nije mazilo, stalno smo bili u nekim gužvama i stalno smo čupali. Danas sam baš imao dobar osjećaj, ali eto sve se okrenulo naopako. Nemamo za čime žaliti, ali mislim da smo trebali biti u tom plovu za odličja."

128 jedriličara iz 19 zemalja odlazi kući zadovoljno, a koliko je međunarodno udruženje klase 49er zadovoljno organizacijom prvenstva u Zadru dovoljno pokazuje vijest da su klubu domaćinu, JK Uskok, kazali da se čim prije kandidira za neko od nadolazećih svjetskih prvenstava klase.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!