Nogomet

Slovenci bijesni, Rooney šuti

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.09.2009.
Slovenci bijesni, Rooney šuti
Foto: EPA

Puno je kontroverze izazvao pad Eduarda da Silve u šesnaestercu Celtica i jedanaesterac koji je dosuđen protiv Škota. Slična stvar dogodila se jučer u dvoboju Engleske i Slovenije, a ovaj put u prvom planu je bio Wayne Rooney...

Lako je pričati van terena i držati prodike, ali ponekad je tako teško na terenu zadržati tako "čisto" ponašanje. Pitajte Waynea Rooneya i Johna Terrya. Nakon Eduardovog pada i masovne histerije oko jedanaesterca dosuđenog protiv Celtica, javnost i dobar dio sportskih djelatnika kritizirao je bacanje u šesnaestercu, a među njima bili su upravo i Rooney i Terry.

"Uvijek sam bio pošten igrač, jedanaesterac je bio", govorio je Rooney nakon jedanaesterca koji je dosuđen nad njim protiv Arsenala prošli vikend. O poštenju i fair ponašanju govorio je i John Terry tvrdeći kako engleski igrači ne simuliraju.

Nije dugo trebalo čekati na prve dokaze koji govore suprotno. Englezima je protiv Slovenije dosuđen nepostojeći jedanaesterac koji je Rooney još potvrdio širenjem obje ruke dok je bio na travi. Usporena snimka ga je razotkrila i očito je kako jedanaesterca nije uopće bilo.

"Rooney je prelako pao, baš me zanima hoće li sada netko nešto reći protiv njega kao što je to bio slučaj s Eduardom", razočarano je govorio nakon susreta Robert Koren.

S Korenom se složio i slovenski vratar Samir Handanović. "Nije bilo govora o jedanaestercu. Igrači su se borili za loptu i Rooney je pao na Cesara. Bio je to prekršaj za nas, a Rooney je možda mogao dobiti žuti karton za simuliranje", tvrdi slovenski vratar.

Iz slovenskog tabora slijedile su ogorčene izjave jedna za drugom "Svi znaju kako to nije bio jedanaesterac, s tim smo platili cijenu što smo mala država. Svi su vidjeli kako je Rooney napravio prekršaj, a za nas je najgora stvar što smo za srijedu ostali i bez važnog braniča", govorio je Aleksandar Radosavljević.

Steven Gerrard prenio je tek Rooneyevo svjedočanstvo koji tvrdi kako je povučen. "Izravno sam ga pitao je li jedanaesterac bio i rekao mi je kako je bio povučen."

Ne trebamo previše očekivati od Fife u ovom slučaju, ali FIFA i UEFA dolaze pred ozbiljna iskušenja nakon što su kaznili Eduarda zbog simuliranja protiv Celtica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!