Automoto

"Ovo je savršen vikend"

Mario Plavčić • nedjelja, 06.09.2009.
"Ovo je savršen vikend"
Foto: EPA

Valentino Rossi slavio je na Velikoj nagradi San Marina i upisao svoju drugu pobjedu na stazi Misano u dosadašnjoj karijeri. Drugu poziciju zauzeo je Rossijev prvi pratitelj Jorge Lorenzo, a treći je završio Dani Pedrosa...

Nakon velike pobjede oduševljeni Valentino Rossi je izjavio: "Vrlo sam sretan nakon ove pobjede, a pogotovo što je došla samo sedam dana nakon velike pogreške u Indianapolisu. Od petka prijepodne sve je djelovalo savršeno - bili smo vrlo brzi, a moram se zahvaliti i momčadi na izvrsno obavljenom poslu. Posebno se zahvaljujem mojim vjernim navijačima koji u Misano dolaze uvijek u velikom broju. Hvala svima na velikoj podršci!"

Španjolac Jorge Lorezno ponovio je prošlogodišnji rezultat na VN San Marina i ostao u utrci na naslov: "Nakon zagrijavanja znao sam da će utrka biti izrazito teška. Nisam loše krenuo, ali sam skoro pao već u drugom zavoju nakon kontakta s De Angelisom. Srećom, izvukao sam se i nastavio utrku, ali bez previše rizika".

Lorezno smatra da je i druga pozicija dobar plasman u San Marinu: "Danas moram biti zadovoljan drugom pozicijom budući da je Valentino tijekom cijelog vikenda bio najbrži. Imao sam problema s kočenjem i morao sam paziti na Danija iza sebe. U svakom slučaju, drugo mjesto je dobro."

Lorenzov sunarodnjak Dani Pedrosa bio je vrlo zadovoljan trećim mjestom: "Od samog početka utrke imao sam problema s motociklom. Stvarno ne znam je li se radilo o nedostatku goriva ili je razlog nešto drugo. Uzimajući to u obzir sretan sam što sam uspio završiti utrku i to kao trećeplasirani! U svakom slučaju, želim se zahvaliti timu i ljudima oko mene."

Ovom pobjedom Rossi je povećao prednost nad Lorenzom na 30 bodova, a nove neizvjesnosti čekaju nas za tek za mjesec dana na Velikoj nagradi Portugala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!