Košarka

Brazilci dramatično do naslova

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2009.
Brazilci dramatično do naslova
Foto: EPA

U fantastičnoj atmosferi u prepunoj dvorani u San Juanu Brazil je svladao Portorika 61:60 i uzeo naslov prvaka Amerika. Portorikanci su imali zadnji napad, ali nisu uspjeli doći do pobjede...

U dramatičnom dvoboju u San Juanu Brazil je tijesno svladao Portoriko sa 61:60 i uzeo naslov prvaka Amerika. U posljednjoj minuti Brazilci su bili u dobitnoj situaciji, ali prednost od četiri poena su skoro ispustili, ali na kraju su ipak slavili.

30 sekundi do kraja susreta imali su kod 61:60 napad, ali prvo je Santiago blokirao Barbosu da bi Splitter bio neprecizan. Sedam sekundi ostalo je domaćinu za posljednji napad, Carlos Arroyo preuzeo je odgovornost i iz teške pozicije šutirao tricu, ali nije pogodio te je Brazil uzeo naslov prvaka.

Brazilci su imali svega pet strijelaca među kojima su se istaknuli Barbosa s 24 poena i Splitter s 13 poena i devet skokova dok je na drugoj strani Arroyo ubacio 14 poena.

Treće mjesto uzela je Argentina koja je svladala Kanadu s 88:73 uz 27 poena Luisa Scole dok je na drugoj strani novi razigravač Cedevite Jermaine Anderson upisao 19 poena i 11 asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!