Zimski sportovi

Lindsey Vonn konačno na Headu

Antonija Pavlić • utorak, 08.09.2009.
Lindsey Vonn konačno na Headu
Foto: Kristijan Komarica

Ono o čemu se spekuliralo već neko vrijeme konačno se obistinilo. Najbolja skijašica svijeta, Amerikanka Lindsey Vonn potpisala je petogodišnji ugovor s austrijskim Headom, nakon što je gotovo cijelu karijeru provela na Rossignolu, te na njemu ostvarila najveće uspjehe...

Financijski problemi, smanjenja honorara i turbulencije u skijaškoj postavi za novu sezonu konačno su kulminirali u Rossignolu, budući da je iz njihovih redova u jednog od glavnih konkurenata prešla najbolja skijašica svijeta Lindsey Vonn.

Dvostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa na skijama će marke Head odrađivati utrke do ZOI u Sočiju 2014., a svojim je dolaskom dodatno "podebljala" i ovako impresivnu žensku garnituru u ovome austrijskom proizvođaču skijaške opreme - tu su još i slalomska pobjednica i drugoplasirana u ukupnom poretku Maria Riesch te uvijek opasna Anja Paerson.

"Jako sam uzbuđena zbog priključivanja Headu", rekla je iz trening baze američke reprezentacije u Čileu gdje testira skije za spust i superG. "Glavni razlog promjene bilo je iznimno konkurentno okružje. U takvoj sam situaciji htjela biti dio najkonkurentnije momčadi."

Glavni čovjek Heada Johan Elisach očekivano je presretan njezinim dolaskom. "Lindsey je veoma zanimljiva i uzbudljiva osoba, kao i fenomenalna skijašica. Uz Mariju i Anju s njom ćemo imati liniju skijašica koje su u samom vrhu, među prvi tri."

Uz njih bodove će za svog proizvođača u muškoj konkurenciji skupljati i legende poput Didiera Cuchea, Bodea Millera i Hermana Maiera. "Kako bi razvili pravu, kvalitetnu opremu trebate i vrhunske sportaše. Ovoliko velikih skijaša u našoj momčadi apsolutni je dokaz povjerenja u naš rad u proteklih nekoliko godina", zaključio je menadžer ekipa Rainer Salzgeber.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!