Nogomet

"Hrvati se trebaju zabrinuti"

Borna Rupnik • srijeda, 09.09.2009.
"Hrvati se trebaju zabrinuti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Do jedne od utakmica godine preostalo je tek nekoliko sati. Izbornici i navijači obavljaju završne pripreme, a sudeći prema riječima Johna Terryja, Wayne Rooney bit će posebno motiviran pokazati se u što boljem svjetlu...

Jedna od najvećih prijetnji hrvatskoj obrani bit će napadač Manchester Uniteda, Wayne Rooney, za kojeg njegov reprezentativni kapetan kaže da je odrastao i da neće nasjedati na provokacije koje Englezi nestrpljivo očekuju od naših igrača.

"Moram reći da protiv Rooneya neće upaliti nikakve igrice. Wayne igra s posebnim motivom, što krasi nogometaše njegovih sposobnosti i tjera ih prema vrhu", objasnio je John Terry, ciljajući na navodni stav hrvatskog stožera da će pokušati natjerati na Rooneya na neku burnu reakciju.

"Možda će na njega krenuti grubo i pokušati mu odvući koncentraciju od nogometa", dodaje Terry koji se stvarno neće proslaviti izjavama prije ogleda Engleske i Hrvatske. "Međutim, tijekom godina je sazrio i postao jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Bit će agresivan u startovima, dobivat će dvoboje u zraku i natjecat će se s Hrvatskom", najavljuje Terry.

Pritom ističe da je Rooney promijenio: "Nikada neće popustiti, ali zna kada se povući. Hrvatima će predstavljati najveću prijetnju pred golom. U subotu je Sloveniji mogao postići tri pogotka. Uvijek je na pravom mjestu i Hrvati se trebaju zabrinuti. Nikada ne znate u kojem će smjeru krenuti".

Prisjetio se Terry i Rooneyevog doprinosa engleskoj pobjedi na Maksimiru: "Prošle godine u Zagrebu pokazao je što zna. Povezao je naše linije i omogućio Walcottu hat-trick, a i sam se upisao u strijelce".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!