Ostali sportovi

Primorac zadovoljan pripremama uoči EP

Sportnet • četvrtak, 10.09.2009.
Primorac zadovoljan pripremama uoči EP

Hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice od sljedećeg vikenda nastupaju na Europskom prvenstvu u Stuttgartu. Naše reprezentativke, Tamara Boroš, Andrea Bakula, Cornelia Vaida i Mirela Đurak, su još 4. rujna otputovale u Njemačkoj gdje odrađuju posljednji dio priprema.

"Sigurno je da će biti teško bez Sandre koja je, uz Tamaru, bila glavna uzdanica i vođa ekipe", počeo je trener ženske reprezentacije, Boris Baniček, pa nastavio: "Cure su se dobro pripremile. Trenutačno su u Njemačkoj gdje s reprezentacijom Njemačke i šest kineskih igračica odrađuju završne pripreme. Igramo u vrlo jakoj skupini u kojoj je Austrija favorit, a nama je najvažniji prvi susret protiv Bjelorusije s kojom ćemo se najvjerojatnije boriti za drugo mjesto u skupini."

Podsjetimo, stolnotenisačice su u skupini s Austrijom, Bjelorusijom i Ukrajinom, te ih prvi meč očekuje u nedjelju 13. rujna u 14.00 sati protiv Bjelorusije. Istog dana u 20.00 sati djevojke će odmjeriti snage s Austrijom, dok u ponedjeljak u 14.00 igraju protiv Ukrajine. Prve dvije ekipe u skupini izboriti će prolaz u četvrtfinale.

Stolnotenisači, Zoran Primorac, Andrej Gaćina, Roko Tošić i Ivan Juzbašić su završne pripreme odradili u Zagrebu zajedno s reprezentacijama Rusije i Italije, a pridružio im se i slovenski reprezentativac Bojan Tokič, te Portugalac Monteira.

"Pripreme smo odradili vrlo uspješno, izuzev ozljede Tomislava Kolareka, koji zbog rupture mišića neće biti u sastavu. Skupina u kojoj igramo je najjača u diviziji, tako da će biti vrlo teško, no cilj nam je izboriti četvrtfinale, a dalje će puno toga ovisiti o ždrijebu", rekao je trener muške reprezentacije Zvonimir Korenić.

Pripremama je također vrlo zadovoljan i naš najbolji stolnotenisač, Zoran Primorac. "Pripreme su bile odlične, premda je termin Europskog prvenstva takav da se igrači dosta rano moraju početi pripremati i nema baš vremena za pravi odmor. Što se mene tiče, dovoljno godina i prvenstava je iza mene, mislim da mi je ovo 14. Europsko prvenstvo i ja zaista nemam što obećavati već mogu odigrati najbolje što znam i to je to", poručio je Primorac, dodavši kako bi prolaz u četvrtfinale bio odličan uspjeh, ali kako bi također trebali biti zadovoljni i ostankom u Prvoj diviziji.

Naši reprezentativci će za stol izaći u nedjelju u 11.00 sati kada ih čeka ogled s Austrijom. Osim Austrije, s našim igračima su u skupini još Rusija i Poljska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!