Ostali sportovi

Kanajeva za povijest

Maja Giljanović • petak, 11.09.2009.
Kanajeva za povijest

Olimpijska pobjednica Jevgenija Kanajeva je na Svjetskom prvenstvu u Japanu postala najbolja ritmička gimnastičarka u povijesti Svjetskih prvenstava.

Jevgenija Kanajeva sinonim je za savršenstvo u ritmičkoj gimnastici. Olimpijska je pobjednica na Svjetskom prvenstvu u Japanu osvojila nikad u povijesti zabilježenih šest zlatnih medalja - četiri u pojedinačnim finalima, jedno reprezentativno i jedno u višeboju pojedinačno.

Kanajeva je višebojsko zlato (prva u vježbama s vijačom, obručem i trakom te druga u vježbi s loptom) osvojila ispred Darije Kondakove (113,250) na drugom i braniteljice naslova osvojenog 2007. Ane Besonove (110,375) na trećem mjestu (Ukrajinka je osvojila i prestižnu nagradu Longinesa najelegentnijoj ritmičarki, u finalu je "potukla" preostale 23 natjecateljice).

19-godišnjakinja je osvojila i žiri i Japance na tribinama besprijekornim izvedbama u finalima obruča (srebro je osvojila Kondakova, broncu debitantica na SP-ima Bjeloruskinja Melitina Staniouta), vijače (Kondakova, Besonova), lopte (Azerbajdžanka Alija Garajeva, Besonova) i trake (Besonova, Bugarka Silvija Miteva).

Šestu titulu Kanajeva je osvojila u višeboju reprezentacija zajedno s Kondakovom, Darijom Dmitrijevom i Olgom Kapranovom ispred srebrnih i brončanih reprezentacija Bjelorusije i Azerbajdžana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!