Košarka

"Nijemci su odigrali sjajno"

Ivor Krapac • petak, 11.09.2009.
"Nijemci su odigrali sjajno"
Foto: EPA

Nakon susreta Grčke i Njemačke nije bilo puno nezadovoljnih. Grci su ostvarili cilj, pobjedom osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu Eurobasketa, dok su Nijemci utjehu pronašli u dobrom otporu favoriziranom protivniku...

Jonas Kazlauskas i njegovi igrači i dalje su bez pogrešnog koraka u Poljskoj. Na otvaranju drugog kruga u Bydgoszczu nisu imali lak posao, Njemačka je držala priključak većim dijelom utakmice, da bi na koncu ipak sve završilo po očekivanjima, s 84:76 u korist Grka.

"Nijemci su odigrali sjajnu utakmicu i zadali nam dosta problema", pohvalio je Litavac na klupi Grka suparničku momčad: "Pod košem je bilo vrlo čvrsto i tvrdo, teško i nama i njima, što pokazuje da su se dobro pripremili za ovaj susret. Kontrolirali su ritam i time nam otežali posao."

Vezane vijesti

Nikolaos Zisis bio je ljut zbog pristupa svoje momčadi po povratku na parket u drugom poluvremenu: "Početkom treće četvrtine smo se bez ikakvog razloga opustili u obrani. Dopustili smo im nekoliko lakih poena nakon pick&rolla i u igri 'jedan na jedan', time su se vratili u utakmicu." Do kraja je, manje-više, sve išlo u ritmu "povuci-potegni", Grci su bježali, Nijemci se približavali, ali ipak ne do kraja.

"Dobro smo provodili svoj plan igre, cilj je bio igrati jednako agresivno, ali pametno kao i Grci", komentirao je njemački izbornik Dirk Bauermann, dodajući da sve ipak nije bilo tako sjajno: "Možda smo u prvih nekoliko minuta bili preagresivni, brzo smo napravili puno prekršaja što je Grcima pomoglo da se odvoje, a nakon toga se protiv njih teško vraćati. Ta pretjerana agresivnost bila je jedina veća pogreška koju smo napravili u ovoj utakmici."

Heiko Schaffartzik, prvi strijelac susreta s 23 poena, požalio je što Nijemci nisu uzeli i više od časnog poraza: "Igrali smo dobro i mogli i do pobjede, no u završnici su oni pogađali kad je trebalo i našli odgovore na sve naše pokušaje."

Iskusni centar Patrick Femerling dodao je da je njemačka momčad otišla s parketa visoko uzdignutih glava, dok se Sven Schultze raduje preostalim utakmicama u drugom krugu, protiv Makedonaca i u utorak protiv Hrvatske, u kojima će tražiti prolazak u četvrtfinale. "Dobit ćemo obje", najavio je optimistično.

Nadajmo se da će se tu nešto pitati i Hrvatsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!