Košarka

Collet: "Presudilo otvaranje"

Mario Plavčić • subota, 12.09.2009.
Collet: "Presudilo otvaranje"
Foto: EPA

Tako to rade Francuzi. Demolirali su Makedoniju s visokih 83:57 i osigurali plasman u četvrtfinale Eurobasketa četvrtom pobjedom u nizu. U nedjelju igraju protiv naše reprezentacije, a nakon toga slijedi borba s Grcima za "broj 1" u skupini (ili kalkulacija).

Francuski trener Vincent Collet bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi: "Odlično smo otvorili utakmicu. Vršili smo pritisak na Makedonce od samog početka utakmice i to nam se isplatilo. Gledali smo neke njihove utakmice i vidjeli da znaju biti neugodni ako im dozvoliš da se raspucaju, no mi smo ušli čvrsto i brzo smo se odvojili na visoku prednost koja nam je omogućila da mirno privedemo utakmicu kraju."

Nando De Colo sličnog je razmišljanja kao i trener reprezentacije Collet: "Ušli smo čvrsto u utakmicu, baš kao što je trener tražio od nas. Znali smo da je početak utakmice ključan, a mi smo utakmicu otvorili na najbolji mogući način. Iako smo znali da je Makedonija objektivno najslabija u grupi, nismo je podcijenili i na kraju smo ostvarili pobjedu koja nas vodi u četvrtfinale."

Vezane vijesti

"Francuzi su bolja momčad i to su dokazali. Nismo odigrali obranu kako smo se dogovorili. U prvom poluvremenu primili smo skoro 50 koševa što je neprihvatljivo, a još veći problem je što smo postigli tek 18 koševa za 20 minuta igre" izjavio je makedonski izbornik Jovica Arsić nakon teškog poraza od Francuza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!