Košarka

Video: Suze najvećeg među najvećima

Borna Rupnik • subota, 12.09.2009.
Video: Suze najvećeg među najvećima
Foto: EPA

Michael Jordan u petak je primljen tamo gdje mu je i mjesto - u Kuću slavnih u Springfieldu. Najveći košarkaš svih vremena nije mogao suspregnuti suze, a naposljetku je priznao da je prevladao odbojnost prema događaju na kojem je bio prva zvijezda...

Michael Jordan primljen je u Kuću slavnih u društvu Davida Robinsona, Johna Stocktona, Jerryja Sloana te Vivian Stringer, no večer je - sasvim razumljivo - pripala upravo njemu.

Nakon dugačkih ovacija koje je dobio od prisutnih, među kojima su bili i njegovi bivši suigrači iz neponovljivih Chicago Bullsa, uključujući i našeg Tonija Kukoča, Jordan se u suzama upustio u nabrajanje svih kojima želi zahvaliti za ono što je postigao u svojoj karijeri.

"Želite znati gdje mi je usađen moj natjecateljski duh? Dobio sam ga od svojih roditelja, starije braće i mlađe sestre. Kasnije su ljudi samo dodavali drva na vatru", rekao je Jordan između ostalog.

Potom je priznao i da su mu velik motiv bili novinari koji su pisali da nikada neće moći povesti svoju momčad do naslova prvaka. "Igrači su ti koji osvajaju prvenstva. Ne pokušavajte im pretpostaviti organizaciju jer na kraju dana igrači su ti koji moraju izaći na teren i odigrati kako znaju", rekao je Jordan prisjećajući se jedne davne izjave Jerryja Krausea.

Najveći među najvećima ranije je izjavio da mrzi pomisao na ulazak u Kuću slavnih jer će to označiti i službeni kraj njegove karijere. Međutim, pri završetku svog govora rekao je: "Možda me vidite i kako igram košarku s 50 godina. Nemojte se smijati, nikad ne reci nikad. Granice su, poput strahova, ponekad samo iluzija".

I John Stockton bio svjestan da su sve oči na svečanosti primanja uprte u samo jednog čovjeka. "Neki od mojih prijatelja i članova obitelji su došli u Springfield. Ne zbog mene, htjeli su vidjeti Jordana", našalio je slavni branič Utah Jazza koji se proslavio u paru s Karlom Maloneom.

Nastavio je u istom tonu. "Jedan važan koš i svi misle da je Jordan legenda", nasmijao je okupljne koji su ulaznicu plaćali po tisuću dolara.

Jordan je u karijeri osvojio jedan naslov pobjednika NCAA lige i šest naslova pobjednika NBA lige. Pet puta je proglašen za najkorisnijeg igrača, a u deset sezona bio je najbolji strijelac svoje momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!