Vodeni sportovi

Završnica Svjetskog kupa u Weymouthu

Sportnet • subota, 12.09.2009.
Završnica Svjetskog kupa u Weymouthu

Stigli smo do završnice prvog Svjetskog kupa olimpijskih klasa. Šest je regata odjedreno, završnica Svjetskog kupa jedri se od 14. do 19. rujna u britanskom Weymouthu, koji će u kolovozu 2012. godine ugostiti i olimpijsku regatu.

Uoči zadnje, sedme, regate Svjetskog kupa hrvatski jedriličari u tri klase zauzimaju pozicije u prva tri. U Laser Radialu druga je Tina Mihelić, u Finnu na drugom mjestu nalazi se Ivan Kljaković Gašpić, dok su Daniel Mihelić i Tonči Stipanović drugi i treći u Laseru.

Tina Mihelić zbog obveza na fakultetu neće nastupiti u Weymouthu, no njena je pozicija u prve tri zajamčena. Drugo mjesto Tina može izgubiti jedino ako Amerikanka Paige Railey pobijedi regatu. Kljaković Gašpić, D. Mihelić i Stipanović otputovali su u Weymouth. U Finnu i Laseru bit će značajno uzbudljivije, u prvih deset u obje klase može se još svašta promijeniti, s tim da je Britanac Edward Wright u Finnu osigurao broj jedan, a Nick Thompson (GBR) u Laseru ima solidnih 14 bodova prednosti.

Vezane vijesti

Hrvatski jedriličari nastupit će još u klasama Zvijezda i RS:X. U Zvijezdi će jedriti dvije naše posade: Lovrović/Mikuličić i Lovrović/Arapović, koji u poretku Svjetskog kupa zauzimaju 25. i 41. mjesto. Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu za olimpijsku dasku RS:X prošloga tjedna u Weymouthu gdje je bio 100. među 105 daskaša na regati SK-a nastupit će i mladi Mihovil Fantela, početnik u seniorskom društvu.

Na startnoj listi Skandia Sail for Gold regate je nešto više od 700 jedriličara iz 38 zemalja, u deset olimpijskih i tri paraolimpijske klase.

U Weymouth je otputovalo i vodstvo Hrvatskog jedriličarskog saveza kako bi izvidjeli mogućnosti za održavanje kampova reprezentacije naredne dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!