Košarka

"Tranzicijska obrana ključ"

Vedran Babić • subota, 12.09.2009.
"Tranzicijska obrana ključ"
Foto: Nikola Movrić

Reprezentacija Turske u dramatičnoj je završnici porazila Španjolsku i praktički osigurala prvo mjesto u skupini F drugog kruga Eurobasketa. Na taj način Turci su i dalje ostali neporaženi na prvenstvu, što je dovoljan razlog za optimizam izbornika Bogdana Tanjevića...

Iako su u samom finišu utakmice Španjolci pri zaostatku 61:60 imali napad za pobjedu, prodor Sergija Llulla blokirao je Ömer Asik i u sljedećem napadu Erden je realizirao oba slobodna bacanja i osigurao Turskoj četvrtu pobjedu na Eurobasketu, prvu u drugom krugu.

Crnogorski stručnjak na klupi Turske, Bogdan Tanjević, ističe kako je cilj njegove momčadi minimalno polufinale i u kratkom osvrtu na utakmicu dodaje: "Ključ pobjede je bila naša tranzicijska obrana, puno smo energije potrošili na nju."

Vezane vijesti

Bek šuter Sinan Güler: "Cilj nam je bio spriječiti Španjolce u napadačkim skokovima. U prvom poluvremenu su ih sakupili deset, a u drugom samo tri. Pokazali smo hrabrost i borbenost, a uz to smo dobro odreagirali u napadu i obrani."

Španjolski izbornik Sergio Scariolo: "Bila je to vrlo izjednačena utakmica. Obje momčadi su igrale čvrsto cijelo vrijeme. Turska se bolje snašla u posljednjih četiri - pet minuta. Uzeli su nam mnogo napadačkih skokova i s tim smo imali problema. Obrana je, pak, bila dobra. Idemo dalje, moramo se koncentrirati na iduću utakmicu."

Razigravač Raul Lopez i dalje vjeruje kako Španjolska može daleko na Eurobasketu: "Odigrali smo dobru utakmicu, ali za pobjedu protiv momčadi kao što je Turska morate zadržati koncentraciju svih 40 minuta. Mi to nismo učinili i to je glavni razlog poraza. Sada nam treba odmor i pozitivno razmišljanje uoči sljedećih utakmica. Još uvijek vjerujem da možemo otići do kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!