Košarka

"Obrana je bila sjajna"

Vedran Babić • subota, 12.09.2009.
"Obrana je bila sjajna"
Foto: EPA

Pod dojmom pobjede nad domaćinom Poljskom izbornik Srbije Dušan Ivković istaknuo je obranu kao ključni faktor njihove pobjede, a s njim se složio i Uroš Tripković, jedan od najefikasnijih igrača...

U prepunoj dvorani u Lodzu pred oko deset tisuća gledatelja Srbija je ostvarila veliku pobjedu 77:72 i zasjela na drugo mjesto skupine F drugog kruga Eurobasketa, preskočivši tako Španjolsku.

Udarne poljske igle, Maciej Lampe i David Logan, zajedno su ubacili samo 12 koševa i izbornik Srbije Dušan Ivković je zato pohvalio svoju momčad.

Vezane vijesti

"Obrana na njima dvojici, ali i općenito, je bila na vrlo visokom nivou. Za mladu momčad kao što smo mi, koja nema previše iskustva, ova utakmica je bila težak zadatak. Ipak, mislim da smo tijekom cijele utakmice imali kontrolu igre u svojim rukama."

Sredinom treće četvrtine Srbija je imala komforno vodstvo od 56:40, da bi domaćin na pet i pol minuta prije kraja smanjio na svega 64:62. Ipak, Srbija je izdržala do kraja i stigla do pobjede.

Uroš Tripković, strijelac 12 koševa, također je svjestan važnosti ove pobjede. "Igrali smo u prepunoj dvorani na parketu domaćina i pored svega toga smo pobijedili, što samo potvrđuje karakter ove momčadi. Nismo paničarili ni onda kada su se oni vratili u utakmicu. Samo smo ostali koncentrirani na ono što moramo učiniti i mislim da je to bio pravi način razmišljanja."

Poljski izbornik Muli Katzurin ostavio je dojam razočaranog čovjeka poslije poraza koji Poljskoj još uvijek ne zatvara vrata četvrtfinala, dapače. "Nismo igrali kao momčad. Očekivao sam bolje izdanje svoje momčadi, no nažalost ono se nije dogodilo. Radili smo nepotrebne pogreške koje su vodile do primljenih koševa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!