Ostali sportovi

Atletski kup: Natjecanje za pamćenje

Sportnet • nedjelja, 13.09.2009.
Atletski kup: Natjecanje za pamćenje

Izuzetno uspješan dan za međimursku atletiku upriličili su predstavnici međimurskih atletskih klubova na finalu Kupa Hrvatske za kadetkinje i kadete održanom u Čakovcu u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

Na natjecanju je nastupilo oko dvjesto i pedeset natjecatelja iz dvadeset osam atletskih klubova Hrvatske koji su nastup u finalu izborili na kvalifikacijama održanim prije dva tjedna. U svakoj disciplini nastupilo je po dvanaest najboljih koji su za svoje klubove skupljali bodove za ukupni poredak temeljem kojih su se za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji, te ukupno, podijelili pokali Hrvatskog atletskog saveza.

Odličnim pojedinačnim rezultatima te velikim brojem startnih mjesta ostvarenim u kvalifikacijama Međimurci su ponovo pokazali da su u mlađim kategorijama ravnopravni sa najboljim klubovima Hrvatske. Tako su u ženskoj konkurenciji članice Nedelišća ostvarile drugo mjesto u ženskoj konkurenciji iza AŠK-a Zadar a treća je bila ekipa atletskog kluba Međimurje.

Kod kadeta pobjednik je ekipa Dinamo-Zrinjevca, Nedelišće je na šestom mjestu a Međimurje na sedmom. U ukupnom poretku pobjednik Kupa za 2009. je Dinamo Zrinjevac, drugi je AŠK Zadar, AK Nedelišće je osvojilo pokal za treće mjesto, dok je AK Međimurje u ukupnom poretku na petom mjestu.

Osim odličnog ekipnog plasmana izuzetno uspješni bili su nastupi Međimuraca u pojedinačnim nastupima. Tako su članovi AK Međimurje osvojili četiri prva mjesta, Nedelišće ima dva najbolja na natjecanju, a Mursko Središće jedno prvo mjesto. Prva mjesta i naslov najboljeg osvojili su za AK Međimurje Kristina Dudek na 300 m rezultatom 40,06, Lea Obadić u bacanju diska sa 38,80 m, Sara Tuksar u skoku s motkom sa preskočenih 2,90 m i štafeta 4 x 100 m u sastavu Mateja Jambrović, Sara Tuksar, Iva Novak i Kristina Dudek. Za Nedelišće pobjedu su ostvarili Mihaela Horvat u skoku u dalj sa preskočenih 5,55 m i Damir Posavec u skoku u vis s 1,82 m. Mursko Središće je na ovom natjecanju imalo jednu predstavnicu i to Melani Kraljić koja je pobijedila u bacanju kugle sa najboljim dosadašnjim ostvarenjem 13,34 m.

Na drugo mjestu plasirali su se Kristina Dudek (Međimurje) na 100 m, Lea Horvat (Nedelišće) u bacanju diska, a treću poziciju osvojili su Alena Hrušoci (Nedelišće) na 300 m prepone, Melani Kraljić (M.Središće) u bacanju diska te Lea Horvat (Nedelišće) u bacanju kladiva. Visoko četvrto mjesto u vrlo jakoj konkurenciji osvojili su još i Mateja Jambrović (Međimurje) na 100 m, Sara Tuksar (Međimurje) na 300 m, Magdalena Hamer (Međimurje) u bacanju kladiva, Dario Lesar (Nedelišće) u skoku u vis, Tamara Hatlak (Nedelišće) u bacanju koplja i Mihaela Horvat (Nedelišće) u skoku u vis.

Natjecanje je obilježio i novi hrvatski rekord muške štafete Olympionika iz Zadra koja je na 4 x 100 m istrčala 44,72 sekundi i popravila ovaj rekord za tri desetinke. Iznimno dobri bili su i rezultati u utrkama na 100 m i u skoku u dalj no zbog prejakog vjetra ovi rezultati vrijedili su jedino za osvajanje bodova.

Natjecanje je ujedno bilo izborno i za nastup u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske koja će nastupiti na tradicionalnom Tromeču kadetskih reprezentacija Hrvatske, Mađarske i Slovenije početkom listopada, a za nastup u dresu s državnim grbom bilo je potrebno osvojiti jedno od prva dva mjesta te visok plasman na 100 i 300 m za utrke štafeta.

Tako su članovi AK Međimurje osvojili čak osam startnih pozicija za nastup u reprezentaciji i to: Kristina Dudek na 100 m, 300 m i u štafeti 4 x 300 m, Lea Obadić u bacanju diska i kladiva, Sara Tuksar u skoku s motkom i štafeti 4 x 300 m te Mateja Jambrović u štafeti 4 x 100 m. Nedelišće će imati tri predstavnika, Mihaelu Horvat u skoku u dalj, Damira Posavca u skoku u vis i Leu Horvat u bacanju diska. Za AK Mursko Središće za boje Hrvatske boriti će se u bacanju kugle, Melani Kraljić.

Osim samih atletičara velike zasluge za odlične rezultate idu i njihovim trenerima a to su Aleksandar Žbulj i Branko Todorović iz AK Međimurje, te Željko Jagec i Aleksandar Puklavec iz AK Nedelišće, koji su dugogodišnjim radom, znanjem i iskustvom došli do ovih rezultata. Njihovim predanim radom te uz iskusnu ekipu organizatora AK Međimurje i Zbora atletskih sudaca Međimurja, Čakovec je ponovo velikim slovima zapisan na atletskoj karti Hrvatske, a zasigurno će uz ovakav pristup i zalaganje ostati i ubuduće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!