Košarka

Nijemci vjeruju u uspjeh

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.09.2009.
Nijemci vjeruju u uspjeh
Foto: EPA

O sutrašnjem ogledu s Njemačkom u Bydogoszczu ovisi nam ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva, ali u taboru naših protivnika vjeruju da uz maksimalan angažman mogu do slavlja...

"Naši su dečki kiksali protiv Makedonije, ali protiv Hrvatske žele pobijediti. I ne samo da žele, nego će to i učiniti", hrabro je najavio okršaj Hrvatske i Njemačke predsjednik Njemačkog košarkaškog saveza Ingo Weiss.

Svoju je tvrdnju potkrijepio sljedećim objašnjenjem: "Sa slabijim se protivnicima teško nosimo, ali protiv težih suparnika uvijek izgledamo dobro. Tako je bilo i protiv Francuske i protiv Grčke. Stoga ćemo i protiv Hrvatske odigrati dobro i slaviti".

Izbornik Dirk Bauermann ponudio je i recept kojim se planira suprotstaviti košarkašima Jasmina Repeše: "Do uspjeha možemo samo na jedan način - uz čvrstu i agresivnu obranu". Što znači da će naš napad tijekom svih 40 minuta morati biti maksimalno strpljiv i koncentriran.

Naime, poraz od Makedonije Bauermann nije shvatio tragično: "To je bio samo jedan korak u razvoju našeg neiskusnog sastava".

Jan-Hendrik Jagla, jedan od njemačkih junaka ovog natjecanja, svjestan je da će Nijemci morati dati sve od sebe žele li nadjačati hrvatsku reprezentaciju: "Morat ćemo dati sve od sebe, nemamo pravo ni na trenutak opuštanja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!