Košarka

"Nadam se da je posljednji poraz"

Matej Milanović • utorak, 15.09.2009.
"Nadam se da je posljednji poraz"
Foto: EPA

Ni Srbi, ni igrači Turske nisu bili zadovoljni igrom u međusobnom susretu, no dok Turci ipak mogu slaviti pobjedu, Srbi priznaju da su napravili veliki broj pogrešaka i nadaju se da će izvući pouke za ostatak Europskog košarkaškog prvenstva...

Izbornik Srbije Dušan Ivković smatra da su njegovi igrači u produžetku pali pod težinom pritiska, a razloge za poraz u današnjem susretu s Turskom općenito vidi u lošoj igri svojih izabranika: "Mislim da su mi igrači bili pod velikim pritiskom i zbog toga nismo postigli ni koša u produžetku. Ključevi za poraz bili su previše naših izgubljenih lopti i jako slab postotak šuta iz igre. Imali smo puno problema u organizaciji napada, ali sigurno idemo u četvrtfinale i to je za nas uspjeh."

Jedan od najpoznatijih igrača srpske selekcije, Miloš Teodosić, njihov najbolji strijelac utakmice sa 16 poena, nije bio previše razočaran porazom i smatra da trebaju gledati dalje i razmišljati o utakmici s Litvom. Također nada se da im je to bio zadnji poraz na natjecanju: "Dekoncentrirano smo ušli u produžetak. Ne možemo dugo tugovati. Moramo se pripremiti za utakmicu s Litvom i ja se nadam s tom pobjedom izboriti dobar plasman za četvrtfinale. Nadam se i da je ovo posljednji poraz na ovom prvenstvu, ali moramo dignuti glavu, odigrati dobro sljedeći susret i zatim razmišljati od utakmice do utakmice."

Vezane vijesti

Teodosić je na kraju našao i nešto pozitivnoga u porazu protiv Turske, budući da smatra da bi ih to moglo probuditi i vratiti na zemlju: "Poraz sigurno boli kao poraz, ali ovo je malo otrježnjenje. Imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Ovo je jedna u nizu utakmica, idemo dalje i nadamo se da će biti bolje te da ćemo s Litvom osigurati četvrtfinale."

Njegov suigrač, Nenad Krstić, koji je Turcima utrpao 11 poena žali za velikim brojem grešaka, ali smatra da iz te utakmice mogu izvući pouke za nastavak natjecanja: "Teška utakmica. Žao nam je što smo izgubili, ali sad trebamo dignuti glavu i gore i spremiti se za susret koji će odlučivati o našoj poziciji u grupi. Imali smo prilika. Nismo odigrali kraj onako kako smo zamislili i moramo iz toga izvući pouke. Imali smo puno grešaka. Dosta otvorenih šuteva nismo pogodili. No, i uz sve to smo izborili produžetak i mogli pobijediti. Dobro je što ova utakmica nije toliko odlučivala o plasmanu u četvrtfinale. Ovaj poraz ne smije previše utjecati na nas."

S druge strane, Turci su bili sretniji. No, više zbog same pobjede nego zbog igre. Najbolji strijelac utakmice s realiziranih 22 poena bio je Ersan Ilyasova koji je jako sretan zbog pobjede bez koje bi sav njihov dosadašnji trud bio beskoristan: "Za nas je bilo veoma važno dobiti ovaj susret jer smo do sada ostvarili četiri pobjede i da smo slučajno ovu izgubili sve bi te dosadašnje pobjede postale uzaludne."

Ender Arslan osvrnuo se na mali broj koševa i rekao da je po njemu normalno da u tom dijelu natjecanja nema visokih rezultata: "U ovom dijelu natjecanja samo izvanserijska momčad može realizirati 90 poena. Realnije je očekivati oko šezdesetak poena. Sve momčadi igraju jaku obranu." Sinan Guler je pak priznao da predstava Turske protiv Srbije nije bila previše blistava: "Borili smo se žestoko, iako nismo igrali jako dobro."

Na kraju svoj je komentar dao i Semih Erden koji se osvrnuo na zadnji dvoboj skupine protiv Slovenaca: "Bit će teška utakmica, znamo to. Mi idemo meč po meč, ali želimo prvo mjesto u skupini i to znači da moramo pobijediti Slovence."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!