Nogomet

Anderlecht u strahu od Dinamovog napada

Antonija Pavlić • utorak, 15.09.2009.
Anderlecht u strahu od Dinamovog napada
Foto: UEFA

Bivši albanski reprezentativac, a sada skaut belgijskog Anderlechta Besnik Hasi gledao je uživo dvoboj Intera i Dinama u 7. kolu HNL-a, te istaknuo najjače i najslabije točke momčadi hrvatskog prvaka...

Subotnja prvenstvena utakmica između Intera i zagrebačkog Dinama četvrti je nizani susret u kojem Modri nisu primili gol. U sedam kola HNL-a Tomislav Butina je tek tri puta morao vraćati loptu na centar, dok su napadači na drugoj strani terena nemilosrdno punili protivničke mreže.

Čak 28 golova zabili su Mandžukić, Papadoupulous, Slepička, Kramarić, Morales i društvo, a upravo taj podatak najviše zabrinjava njegovog sljedećeg protivnika u Europskoj ligi, belgijski Anderlecht.

Skaut Belgijaca Besnik Hasi nakon odgledane je utakmice u Zaprešiću o hrvatskom prvaku govorio samo biranim riječima, a posebnu pohvalu zaslužio je Mario Mandžukić.

"Dinamo je momčad koja radi veliki pritisak u prednjoj liniji; imaju nekoliko klasnih napadača, među kojima se posebno ističe Mario Mandžukić."

Ipak, vidio je i Hasi kako obrana zna kiksati. "Obrana im nije toliko dobra, no tu je opet oporavljeni Robert Kovač, koji ima iskustvo igranja u Juventusu i mnogim ostalim velikim europskim klubovima."

"Mogu reći da su u globalu veoma dobra momčad; spoj mladosti i talenta s međunarodnim iskustvom. Primijetio sam i neke nedostatke, no njih naravno neću otkriti", rekao je negdašnji član nacionalne selekcije Albanije, te između ostaloga igrač NK Zagreba, Samobora, Genka, 1860 Münchena, Anderlechta, Lokerena i Bruggea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!